Skip to main content

Eksperiment sa pelenama

Nekada je sinonim za jednokratne pelene bio Pampers. Međutim, poslednjih godina, tržište je postalo veoma konkurentno i u moru jednokratnih pelena koje izabrati?

                                

Šta su uopšte kriterijumi za biranje pelena?

Pre svega, da moja beba bude suva, da su joj udobne, da ne propuštaju, da ne dobije osip od njih i da imaju realnu cenu.

Odlučila sam da napravim eksperiment i isprobam nekoliko vrsta pelena, kako bih videla koje nam stvarno odgovaraju. U jednoj radnji pronašla sam osam različitih proizvođača pelena, te sam njih uključila u eksperiment. To su: Pampers, Evy Baby, Puffies, Bambo, Violeta, Huggies, Tenera i Jusy. Isprobavala sam ih i na N i na V, preko dana i noću. I evo rezultata.




Pampers - Sa N smo imali problema, jer joj je izazivao osip. Međutim, V odgovara. Činjenica je da su među najudobnijim pelenama. Vrlo su elastične, što je vema važno kako bi se beba nesmetano kretala. Preko dana, kada se beba presvlači na svaka 3-4 sata, nema problema sa propuštanjem i upijaju dobro. Međutim, noću se dešava da propuste ili da ujutru kada presvlačite bebu vidite da joj je koža vlažna ili čak mokra. U odnosu na kvalitet, može se reći da im je cena realna.






Evy Baby - Mnogi kao manu vide to što su naparfemisane. N ih nosi skoro od početka (od kako je sa mesec dana dobila užasan osip od Pampersa) i sjajno joj odgovaraju, nikada nije viđe imala ni osip, niti bilo kakvih drugih problema u toj regiji. Malo su deblje od većine pelena, što se opet može sagledati kao mana. Imaju dobru moć upijanja, mada nam se desilo nekoliko puta da noću propuste. Cena u odnosu na kvalitet je sjajna.






Puffies - Naizgled su vrlo interesantne i lepe, prilično su elastične. Međutim, nemaju mnogo veliku moć upijanja, a pritom su prilično skupe. U prvi plan je došao taj izgled pelene, na uštrb kvaliteta.






Bambo - Ove pelena sam od skoro primetila na našem tržištu i prilično su me oduševile. Mekane su, udobne, prilično rastegljive. Velika moć upijanja i do sad nam nisu propustile. Zaista su veoma kvalitetne, međutim, najskuplje su od svih pelena uključenih u ovaj eksperiment.






Violeta - Dugo sam slušala sa raznih strana pohvale za ove pelene i konačno sam odlučila da ih probam i - oduševila sam se! Dobro prijanjaju uz bebinu guzu, elastične su, nisu debele. Pritom sjajno upijaju, a sjajna im je i cena. Zaista odlične.






Huggies - Deluju vrlo elastično, imaju lastiš i pozadi i oko nogu. Međutim, nas su oko nogu svaki put nažuljale i izašao nam je osip. Moć upijanja im je prilično dobra. U odnosu na kvalitet, cena im je realna.






Tenera - Vidim da je mnogi koriste, ali ni N ni V ove pelene nikako ne odgovaraju. Prilično su krute, a prilikom svakog presvlačenja bebina koža je vlažna. Nisu skupe, ali nama se nisu pokazale ni kao kvalitetne.






Jusy - Ove pelene sam sad videla prvi put i uzela sam ih iz čiste radoznalosti. Bila sam skeptična, međutim, pokazale su se bolje nego što sam očekivala. Nisu mnogo elastične, ali moć upijanja im je sjajna. Nisu ni skupe.






To su naši utisci za ove pelene. Oni mogu poslužiti kao smernice u tome koje pelene da isprobate i odaberete. Međutim, najvažnije je da pratite reakciju Vaše bebe za koje god da se odlučite. Jer ne prija svakom detetu isto i ne reaguje svako dete isto. Na kraju krajeva, zato i eksperimentišemo - da otkrijemo šta je za nas i našu bebu najbolje.


Comments

  1. Probali smo DM babylove i Puffies ali smo se uvek vraćali Pampersu. Kako je dečak rastao i postajao sve nemirniji tokom presvlačenja,prešli smo na Pampers Pants,koje su dublje za nijansu od običnih,rastegljivije,imaju više upijajućeg grla i lepši miris. Nisu nikad procurele,noću ih nosi 10+ h i guza uvek bude suva,a ojed nikad u životu nismo ni videli :) Kupujem ih na akciji,trenutno br. 4,52 kom za 1500 ili kutiju od 104 kom za 2700.

    ReplyDelete

Post a Comment

Šta vi mislite o ovome?

Najčitanije priče

Sve o kašicama i sokovima za bebe

Ova tema uvek izaziva mnogo različitih reakcija i iako na blogu već ima više tekstova na ovu temu, odlučila sam da sve informacije napišem ovde na jednom mestu.                            - Kada treba uvesti nemlečne namirnice u bebinu ishranu? Period za uvođenje nemlečnih namirnica je između navršenog četvrtog i navršenih šest meseci. Da li ćete sa kašicama početi odmah sa četiri ili sačekati dok beba ne napuni šest meseci zavisi od mnogo faktora. Pre svega od toga da li beba lepo napreduje, da li je dojena ili je na adaptiranom mleku, da li je sklona alergijama, da li ima nekih zdravstvenih problema. Ukoliko je beba dojena i lepo napreduje, nema potrebe za žurbom. Kada vam pedijatar na kontroli da zeleno svetlo - možete da počnete. - Moja iskustva sa uvođenjem kašica D je počeo da ručka kašice odmah nakon što je napunio četiri meseca. Lepo je napredovao, ali nam je pedijatar rekao da možemo već da počemo. N je takođe počela da jede kašice sa četiri meseca. Kod nje je bio

Nedeljni jelovnik bebe V - 10 meseci + recepti

Sa deset meseci beba već jede veliku većinu namirnica i samim tim imamo veliki izbor u kombinovanju namirnica. Zato u ovom uzrastu treba što više nuditi detetu razne kombinacije, kako bi prihvatalo sve ukuse. Od začina za sad smo uveli peršun i cimet. Doručak Ručak Večera Užina Ponedeljak PALENTA + JOGURT BELO MESO + PIRINAČ SOČIVO ŠLJIVE Utorak SIRNI NAMAZ + INTEGRALNI HLEB INTEGRALNA TESTENINA + POVRĆE SUTLIJA + CIMET BANANA Sreda KUKURUZNA KAŠICA OSLIĆ + KROMPIR + BLITVA TIKVICE + INTEG. HLEB + PAVLAKA KOMPOT OD JABUKE Četvrtak KAJGANA OD ŽUMANCETA + TOST HLEB BROKOLI + ŠARGAREPA + SIR BANANA + KEKS  + AD. MLEKO VOĆNI JOGURT Petak PREPEČENI  INT. HLEB + KISELO MLEKO GULAŠ ZA BEBE

Lupilu dečija kozmetika iz Lidla

U prethodnom periodu isprobavali smo proizvode iz Lidlove Lupilu linije za decu. Sada vam prenosim naše utiske. Pre svega, ono što je mene oduševilo svakako su jedbokratne pelene. Izuzetno elastične, prilagođavaju se telu bebe i onogućuju joj da se nesmetano kreće. Imaju odličnu moć upijanja i nikad nam se nije desilo da procure noću, a to je problem koji smo u poslednje vreme imali sa drugim pelenama. Mekane su, tanke i udobne. Najviše me nervira kada su pelene krute. Nemaju nikakve mirise i slične hemijske dodatke. A cena - savršena! Lupilu pelene su za mene pravo otkriće i od kako smo ih probali sa V, ne menjamo ih. Lupilu vlažne maramice sa ekstraktom kamilice izuzetno su nežne prema dečijoj koži. Ne sadrže alkohol i ne iritiraju bebinu kožu. U pakovanju ima 80 komada. Sa N smo oduvek imali problem sa crvenilom pelenske regije i nismo mogli da koristimo vlažne maramice. Idealna zamena za vlažne maramice su Lupilu blaznice za bebe. Jedbostavno ih nakvasite sa vo