Skip to main content

Lupilu dečija kozmetika iz Lidla

U prethodnom periodu isprobavali smo proizvode iz Lidlove Lupilu linije za decu. Sada vam prenosim naše utiske.




Pre svega, ono što je mene oduševilo svakako su jedbokratne pelene. Izuzetno elastične, prilagođavaju se telu bebe i onogućuju joj da se nesmetano kreće. Imaju odličnu moć upijanja i nikad nam se nije desilo da procure noću, a to je problem koji smo u poslednje vreme imali sa drugim pelenama. Mekane su, tanke i udobne. Najviše me nervira kada su pelene krute. Nemaju nikakve mirise i slične hemijske dodatke. A cena - savršena! Lupilu pelene su za mene pravo otkriće i od kako smo ih probali sa V, ne menjamo ih.


Lupilu vlažne maramice sa ekstraktom kamilice izuzetno su nežne prema dečijoj koži. Ne sadrže alkohol i ne iritiraju bebinu kožu. U pakovanju ima 80 komada.



Sa N smo oduvek imali problem sa crvenilom pelenske regije i nismo mogli da koristimo vlažne maramice. Idealna zamena za vlažne maramice su Lupilu blaznice za bebe. Jedbostavno ih nakvasite sa vodom i obrišete bebinu guzu. Idealne su i za brisanje lica. Pogotovu van kuće. U kolima ili napolju, uvek imam flašicu vode kod sebe, tako da kada se deca umusave jednostavno pokvasim blaznicu i obrišem ih. Stvarno sjajna stvar! Pakovanje sadrži 60 komada.


Šampon i gel za kupanje bebe sa blagim surfaktantima nežno čisti bebinu kožu, pri čenu ne nadražuje i ne izaziva suzenje očiju. Ovo mi je veoma važno jer je N užasno osetljiva i čim joj upadne šampon u oči, počinje vriska i odbija da se kupa. Šampon sadrži pantenol i time neguje bebinu kosu. Pogodan je za svakodnevnu upotrebu i dermatološki je potvrđeno da odgovara osetljivoj koži.


Losion za negu bebine kože sadrži pantenol i karnauba vosak. Intenzivno neguje bebinu kožu i pruža smirujuću i negujuću zaštitu kože. Poseban sastav sa suncokretovim uljem i glicerinom pruža bebinoj koži određenu vlažnost, mekoću i nežnost. Dermatološki je potvrđeno da odgovara osetljivoj koži. N i V obožavaju da se mackaju, tako da se posle svakog kupanja mažemo Lupilu losionom i uživamo u tom ritualu.


Ulje za negu bebine kože je formula sa vitaminom E, koja ne sadrži veštačke boje, mineralna ulja i silikon. Dermatološki je potvrđeno da odgovara osetljivoj koži. Idealno je za masažu bebica. Koža ga brzo upija i ne ostavlja fleke.


Krema za negu osetljive bebine kože sa cink-oksidom i ši buterom neguje i umiruje kožu u području oko pelena. Sastav koji je prilagođen osetljivoj koži ublažava iritaciju, sprečava stvaranje ojeda i jača zaštitnu funkciju kože.  Krema je bez mirisa, bez boja, bez mineralnih ulja i bez silikona. Dermatološki je potvrđeno da odgovara osetljivoj koži. Za V je koristim svakodnevno za pelensku regiju i nemamo problema sa ojedom. Iako je prvenstveno za pelenskz regiju, koristim je i za luce ta N. N ima problem sa crvenilom na obrazima. Čim je napolju hladno ili duva vetar, njoj se obrazi skroz zacrvene. Zato joj uvek pre izlaska iz kuće namažem ovu kremicu na lice i stvarno je dobro štiti.


Lupilu sapun za bebe i decu sadrži jojoba ulje i ekstrakt kamilice. Štiti i neguje kožu, bez iritacije i isušivanja. Dermatolozi kažu da je generalno bolje kupanje sapunom nego kupkama, jer sapun mnogo bolje uklanja mrtve ćelije i nečistoće sa kože. Ja deci mešam - nekad ih okupam sa kupkom, nekad sa sapunom. Lupilu sapun koristimo i za kupanje, ali i svakodnevno za pranje ruku.


U Lidlu paste za zube su pod linijom Dentalux. Ono što mi se najviše sviđa je što su potpuno prilagođene prema uzrastu i potrebama dece. Pa tako za uzrast do 6 godina je pasta sa ukusom žvake. N ne podnosi paste sa ukusom mentola, jer su "ljute". Ovu pastu obožava. Pasta je pogodna za korišćenje još od prvog mlečnog zuba.Sadrži fluor i pruža zaštitu od karijesa. Kada dete počne da menja zube, menja i pastu.
Dentalux pasta za uzrast 7+ godina ima ukus mente. Sadrži fluor i pruža optimalnu zaštitu od karijesa za mlečne i stalne zube. Najveća razlika između ove dve paste osim u ukusu, jeste u količinu fluora koju sadrže. Pasta koja je namenjena za uzrast do 6 godina sadrži veoma malu količinu fluora, dok pasta za uzrast 7+ sadrži tri puta više. Stomatolozi preporučuju i dečije paste sa fluorom, kako bi zubi imali adekvatnu negu i zaštitu, ali svakako da je mlečnim zubima potrebna daleko manja količina fluora zbog njihovog "nežnijeg" sastava. Zato su Dentalux paste idealne - po sastavu su potpuno prilagođene dečijim zubićima.


Još jedna fenomenalna stvar koju sam otkrila zahvaljujući Lupilu kolekciji jesu jednokratne portikle. Više ne mogu da zamislim izlazak iz kuće bez njih! Kada V jede van kuće, stavim joj ovu jednokratnu portiklu, kad završi jednostavno je skinemo i bacimo. V je sita i čista. U pakovanju dolazi 10 jednokratnih portikla i zaista su sjajne!


Lupilu linija kozmetičkih proizvoda za bebe i decu je zaista veliko iznenađenje za mene. Svi proizvodi su veoma pristupačni, a pružaju odličnu negu i zaštitu za bebice i decu. Ovi proizvodi zauzeli su mesto u našem domu i našoj svakodnevnoj nezi i sigurna sam da će tu dugo ostati.

Comments

Najčitanije priče

Sve o kašicama i sokovima za bebe

Ova tema uvek izaziva mnogo različitih reakcija i iako na blogu već ima više tekstova na ovu temu, odlučila sam da sve informacije napišem ovde na jednom mestu.                            - Kada treba uvesti nemlečne namirnice u bebinu ishranu? Period za uvođenje nemlečnih namirnica je između navršenog četvrtog i navršenih šest meseci. Da li ćete sa kašicama početi odmah sa četiri ili sačekati dok beba ne napuni šest meseci zavisi od mnogo faktora. Pre svega od toga da li beba lepo napreduje, da li je dojena ili je na adaptiranom mleku, da li je sklona alergijama, da li ima nekih zdravstvenih problema. Ukoliko je beba dojena i lepo napreduje, nema potrebe za žurbom. Kada vam pedijatar na kontroli da zeleno svetlo - možete da počnete. - Moja iskustva sa uvođenjem kašica D je počeo da ručka kašice odmah nakon što je napunio četiri meseca. Lepo je napredovao, ali nam je pedijatar rekao da možemo već da počemo. N je takođe počela da jede kašice sa četiri meseca. Kod nje je bio

Nedeljni jelovnik bebe V - 10 meseci + recepti

Sa deset meseci beba već jede veliku većinu namirnica i samim tim imamo veliki izbor u kombinovanju namirnica. Zato u ovom uzrastu treba što više nuditi detetu razne kombinacije, kako bi prihvatalo sve ukuse. Od začina za sad smo uveli peršun i cimet. Doručak Ručak Večera Užina Ponedeljak PALENTA + JOGURT BELO MESO + PIRINAČ SOČIVO ŠLJIVE Utorak SIRNI NAMAZ + INTEGRALNI HLEB INTEGRALNA TESTENINA + POVRĆE SUTLIJA + CIMET BANANA Sreda KUKURUZNA KAŠICA OSLIĆ + KROMPIR + BLITVA TIKVICE + INTEG. HLEB + PAVLAKA KOMPOT OD JABUKE Četvrtak KAJGANA OD ŽUMANCETA + TOST HLEB BROKOLI + ŠARGAREPA + SIR BANANA + KEKS  + AD. MLEKO VOĆNI JOGURT Petak PREPEČENI  INT. HLEB + KISELO MLEKO GULAŠ ZA BEBE