Skip to main content

Sebamed kozmetika za bebe

O Sebamed kozmetici sam zaista čula sam reči hvale od onih koji su je koristili za svoje bebe. Kada nam je stigao Sebamed paketić sa uzorcima proizvoda, probali smo je i mi. I mogu odmah reći da sam prezadovoljna.



Cela Sebamed kolekcija za bebe je pravljena po najvišim standardima i od kvalitetnih sastojaka. Ph je neutralna, što je veoma važno za bebinu nežnu kožu. Ne sadrži alergene i toksične sastojke koje mogu iritirati bebinu kožu na bilo koji način, a ono što sam ja primetila je da je preporučuju i koriste oni koji imaju problema sa atopijskim dermatitisom.

Nedeljama unazad isprobavali smo 8 Sebamed proizvoda i svi su se sjajno pokazali, ali su se izdvojila 4 koja su nas u potpunosti osvojila.



Pod broj 1 bih stavila Sebamed Kremu protiv ojeda i osipa. Namnjena je za pelensku regiju, štiti bebinu kožu od štetnih uticaja i sadrži pantenol koji brzo regeneriše oštećenu kožu. Kada se pojavi crvenilo na bebinoj guzi posle svega jednog ili dva nanošenja ove kremice, više nema ni tragova od crvenila. Zaista magična kremica, vrlo delotvorna i zbog toga je obožavam.




Drugi proizvod koji je postao deo naše svakodnevice je Zaštitna krema za lice. N ima problem sa crvenilom obraza. Čim duva vetar ili je napolju hladno, njoj obrazi postanu potpuno crveni i to je ponekad trajalo i danima. Mazanje ove Sebamed kreme sprečava pojavu crvenila na obrazima N i mažem joj je svakodnevno i to ujutru i uveče, kao i V.



Treći proizvod koji je u ovom periodu preko neophodan jeste Sebamed Dečija krema za sunčanje. Postoje dve varijante SPF 30 i SPF 50. Preporučuju se za veoma osetljivu kožu koja ne podnosi delovanje sunca, što dečija koža svakako jeste. Pruža veoma visoku zaštitu i sprečavaju iritaciju kože izloženu suncu. Sadrži vitamin E i obezbeđuje regeneraciju kože provitaminom B5, intenzivno hidrira kožu i štiti je od isušivanja. Vodootporna je i postojana, lako se nanosi, nije masna i ne ostavlja tragove. Ne sadrži ulje i alkohol.

Tokom leta deci mažem kremu sa zašitnim faktorom prilikom svakog boravka napolju. Jer živimo na velikoj nadmorskoj visini (oko 1.000 m), a na visini je i uticaj štetnih sunčevih zraka veći. Opet, nezavisno od toga, mislim da treba stalno mazati decu tokom leta, a ne samo dok borave na plaži, kako bi im koža bila zaštićena, jer deca provode mnogo vremena napolju i sunčevi zraci deluju na njih i njihovu nežnu kožu, pa može doći do iritacija.


Četvrti proizvod koji nam se zaista našao u pravom trenutku i rešio veliki problem jeste Sebamed Dečiji šampon. Bebe uglavnom prvih meseci imaju problema sa temenjačom i to je potpuno normalno. Međutim, kod V je temenjača nastavila da se stvara, čak i posle 6 meseci. Nestajala bi, pa se ponovo vraćala i sve do skoro je bilo tako, a ja sam već mislila da sam potpuno bespomoćna. Kada sam probala Sebamed Dečiji šampon, uopšte nisam ni razmišljala o tome da će on uticati na tu upornu temenjaču, međutim, na moje oduševljenje, temenjača je posle dva pranja u potpunosti nestala i od tad se još uvek ne vraća (više od mesec dana) i izgleda da neće.

Dečiji šampon je predviđen za bebe od rođenja i, kao što sam se sama uverila, vrlo je efikasan u borbi sa temenjačom. Blagotvorno deluje na kožu bebine glave, pospešuje razvoj kože i rast zdrave kose i omogućava lako češljanje. Sadrži ekstrakt morača, hajdučke trave, matičnjaka, imele i kamilice, koji smiruju iritiranu kožu. Preporučuje se za izuzetno osetljivu i suvu kosu i kožu glave, kao i kod atopičnog ekcema i psorijaze.


Uz Dečiji šampon nekako se podrazumeva i Dečija pena za kupanje, Pena je primerena za bebe od rođenja, pa sve do adolescencije. Glavni sastojci pene za kupanje su biljni ekstrakti morača, hajdučke trave, matičnjaka i imele, koji štite osetljivu kožu od upala i iritacija, dok ekstrakt kamilice smiruje kožu. I ono što je negde i deci i nama mamama veoma bitno - ukoliko dođe u kontakt sa očima (a prilikom kupanja male dece se to često dešava) ne izaziva peckanje, kao ni šampon.

Proizvod koji su moja deca takođe počela da koriste svakodnevno jeste i Sebamed Dečiji sapun, jer deca peru ruke milion puta na dan, a ovaj sapun je potpuno prilagođen za njih i njihovu kožu, ne iritira je i ne isušuje. Sapun neguje u vlaži kožu i umanjuje efekat gubljenja vode kroz epiderm. Sadrži vitamin E koji štiti kožu od spoljnih štetnih uticaja, kao i pantenol, koji stimuliše regeneraciju kože.

Vrlo često se postavlja pitanje koja je razlika između mleka za telo i losiona za telo i kada se koji od ta dva proizvoda koristi. Evo odgovora i na to.

Sebamed Dečiji losion za telo sadrži bisabolol koji ublažava iritaciju kože, kao i alantoin, koji čini kožu mekom i glatkom. Ne masti kožu i pogodan je za negu celog tela. Nanosi se nakon kupanja i tuširanja. Preporučuje se tokom LETNJIH meseci.


Sebamed Dečije mleko za telo sadrži ulje badema, ši buter, skvalen i lecitin, koji sprečavaju isušivanje kože, što je vrlo važno zimi, pa se mleko za telo preporučuje u ZIMSKIM mesecima. Takođe sadrži bisabolol, koji umiruje iritacije, kao i alantoin, koji čini kožu mekom i glatkom. Brzo se apsorbuje i ne ostavlja masne tragove na koži. Idealno je ua negu osetljive i suve dečije kože.

Sebamed proizvodi se mogu kupiti u prodavnicama dečije opreme, kao i u apotekama.

Koje Sebamed proizvode ste vi probali?


Comments

Najčitanije priče

Sve o kašicama i sokovima za bebe

Ova tema uvek izaziva mnogo različitih reakcija i iako na blogu već ima više tekstova na ovu temu, odlučila sam da sve informacije napišem ovde na jednom mestu.                            - Kada treba uvesti nemlečne namirnice u bebinu ishranu? Period za uvođenje nemlečnih namirnica je između navršenog četvrtog i navršenih šest meseci. Da li ćete sa kašicama početi odmah sa četiri ili sačekati dok beba ne napuni šest meseci zavisi od mnogo faktora. Pre svega od toga da li beba lepo napreduje, da li je dojena ili je na adaptiranom mleku, da li je sklona alergijama, da li ima nekih zdravstvenih problema. Ukoliko je beba dojena i lepo napreduje, nema potrebe za žurbom. Kada vam pedijatar na kontroli da zeleno svetlo - možete da počnete. - Moja iskustva sa uvođenjem kašica D je počeo da ručka kašice odmah nakon što je napunio četiri meseca. Lepo je napredovao, ali nam je pedijatar rekao da možemo već da počemo. N je takođe počela da jede kašice sa četiri meseca. Kod nje je bio

Nedeljni jelovnik bebe V - 10 meseci + recepti

Sa deset meseci beba već jede veliku većinu namirnica i samim tim imamo veliki izbor u kombinovanju namirnica. Zato u ovom uzrastu treba što više nuditi detetu razne kombinacije, kako bi prihvatalo sve ukuse. Od začina za sad smo uveli peršun i cimet. Doručak Ručak Večera Užina Ponedeljak PALENTA + JOGURT BELO MESO + PIRINAČ SOČIVO ŠLJIVE Utorak SIRNI NAMAZ + INTEGRALNI HLEB INTEGRALNA TESTENINA + POVRĆE SUTLIJA + CIMET BANANA Sreda KUKURUZNA KAŠICA OSLIĆ + KROMPIR + BLITVA TIKVICE + INTEG. HLEB + PAVLAKA KOMPOT OD JABUKE Četvrtak KAJGANA OD ŽUMANCETA + TOST HLEB BROKOLI + ŠARGAREPA + SIR BANANA + KEKS  + AD. MLEKO VOĆNI JOGURT Petak PREPEČENI  INT. HLEB + KISELO MLEKO GULAŠ ZA BEBE

Lupilu dečija kozmetika iz Lidla

U prethodnom periodu isprobavali smo proizvode iz Lidlove Lupilu linije za decu. Sada vam prenosim naše utiske. Pre svega, ono što je mene oduševilo svakako su jedbokratne pelene. Izuzetno elastične, prilagođavaju se telu bebe i onogućuju joj da se nesmetano kreće. Imaju odličnu moć upijanja i nikad nam se nije desilo da procure noću, a to je problem koji smo u poslednje vreme imali sa drugim pelenama. Mekane su, tanke i udobne. Najviše me nervira kada su pelene krute. Nemaju nikakve mirise i slične hemijske dodatke. A cena - savršena! Lupilu pelene su za mene pravo otkriće i od kako smo ih probali sa V, ne menjamo ih. Lupilu vlažne maramice sa ekstraktom kamilice izuzetno su nežne prema dečijoj koži. Ne sadrže alkohol i ne iritiraju bebinu kožu. U pakovanju ima 80 komada. Sa N smo oduvek imali problem sa crvenilom pelenske regije i nismo mogli da koristimo vlažne maramice. Idealna zamena za vlažne maramice su Lupilu blaznice za bebe. Jedbostavno ih nakvasite sa vo