Skip to main content

Doodoo najbolji drug bebe K

Znate ono kada dođe vreme da beba spava? Ljuljate je, nosate, pevate, ona zadrema, stavite je u krevetac i čim okrenete leđa, ona se ponovo oglasi kao sirena? Ili kad satima nosate i ljuljate bebu, a ona nikako da se uspava? Sigurna sam da se većina vas pronašla.


Pre dve nedelje stigao nam je Doodoo. I odmah je postao predmet obožavanja svih nas. K jer joj prija njegova muzika, mog jer K bolje spava, V jer voli da ga ljulja, nosa i hrani i N jer obožava plišane igračke.

Doodo je muzička igračka koja pomaže bebama da bolje spavaju. I kada to kažem na ovaj način, znam da zvuči pomalo bezveze, jer ima toliko muzičkih plišanih igračaka i zašto je onda baš Doodoo taj koji će im pomoći da lepše spavaju? Mislim da je tajna u senzoru koji Doodoo ima u sebi senzor. Sada ću vam lepo objasniti sve.


Doodoo ima dve melodije. Jedno je "bela buka" (zvuk poput onog koji ispuštaju usisivač, mikser, fen...). "Bela buka" je naziv za zvukove koji liče na one koje je beba mogla da čuje dok je bila u maminom stomaku. Samim tim, "bela buka" umiruje bebu. Druga melodija koju ima Doodoo jeste nežna uspavanka. U zavisnosti od uzrasta bebe i onoga što joj odgovara, možete da izaberete koju melodiju ćete pustiti bebi.

Kada uključite Doodoo-a, sviraće tri minuta. Nakon toga će biti u stanju pripravnosti. To znači da čim se beba bude oglasila (zaplakala), Doodoo će početi da svira. I mislim da je upravo to razlog zašto baš Doodoo pomaže bebama da lepše spavaju. Bilo koju drugu muzičku igračku morate vi da aktivirate. Beba se oglasi, dok vi nađete muzičku igračku, dok je uključite i stavite je pored bebe, beba je već uveliko budna i ceo proces uspavljivanja morate da ponovite ispočetka. Doodoo počne da svira na prvo "kme", beba se odmah umiri i nastavi da spava.

Neke bebe odmah počnu da reaguju na Doodoo-a,  a nekima će možda trebati nekoliko dana.
Ono što se meni mnogo sviđa je što je muzički aparat sa baterijama u potpunosti odvojen, može da se izvadi i onda Doodoo može lepo da se opere, bez straha da li će posle pranja ponovo raditi.

K je počela da reaguje na Doodoo-a odmah. Već prve noći efekat Doodoo-a je bio primetan. K je spavala lepše i duže. Čula sam je nekoliko puta da se meškolji, svaki put Doodoo bi ae oglasio i K bih ponovo utonula u san. Tek kada je ogladnela Doodoo nije uspeo da pomogne. A to je bilo posle 5 sati spavanja. Doodoo nam pomaže i preko dana. Valjda neutrališe ili bar umanjuje buku koja dolazi od svih nas i K čuje samo njegovu melodiju.
Ja sam od početka puštala K uspavanku i to je melodija na koju se i ona navikla, tako da "belu buku" i ne koristimo.

Doodoo može da bude najbolji prijatelj deteta od prvih dana, pa bukvalno dokle god se bude igralo sa igračkama i na kraju uspomena za ceo život. Doodoo se može pronaći u obliku više različitih životinja, različitih boja i modela. Tako da možete odabrati baš onog koji će Vašoj bebi odgovarati.

Hvala Mini Me i Leto Shop-u što su nam omogućili da upoznamo Doodoo-a i da beba K lepše spava.

Comments

Najčitanije priče

Sve o kašicama i sokovima za bebe

Ova tema uvek izaziva mnogo različitih reakcija i iako na blogu već ima više tekstova na ovu temu, odlučila sam da sve informacije napišem ovde na jednom mestu.                            - Kada treba uvesti nemlečne namirnice u bebinu ishranu? Period za uvođenje nemlečnih namirnica je između navršenog četvrtog i navršenih šest meseci. Da li ćete sa kašicama početi odmah sa četiri ili sačekati dok beba ne napuni šest meseci zavisi od mnogo faktora. Pre svega od toga da li beba lepo napreduje, da li je dojena ili je na adaptiranom mleku, da li je sklona alergijama, da li ima nekih zdravstvenih problema. Ukoliko je beba dojena i lepo napreduje, nema potrebe za žurbom. Kada vam pedijatar na kontroli da zeleno svetlo - možete da počnete. - Moja iskustva sa uvođenjem kašica D je počeo da ručka kašice odmah nakon što je napunio četiri meseca. Lepo je napredovao, ali nam je pedijatar rekao da možemo već da počemo. N je takođe počela da jede kašice sa četiri meseca. Kod nje je bio

Nedeljni jelovnik bebe V - 10 meseci + recepti

Sa deset meseci beba već jede veliku većinu namirnica i samim tim imamo veliki izbor u kombinovanju namirnica. Zato u ovom uzrastu treba što više nuditi detetu razne kombinacije, kako bi prihvatalo sve ukuse. Od začina za sad smo uveli peršun i cimet. Doručak Ručak Večera Užina Ponedeljak PALENTA + JOGURT BELO MESO + PIRINAČ SOČIVO ŠLJIVE Utorak SIRNI NAMAZ + INTEGRALNI HLEB INTEGRALNA TESTENINA + POVRĆE SUTLIJA + CIMET BANANA Sreda KUKURUZNA KAŠICA OSLIĆ + KROMPIR + BLITVA TIKVICE + INTEG. HLEB + PAVLAKA KOMPOT OD JABUKE Četvrtak KAJGANA OD ŽUMANCETA + TOST HLEB BROKOLI + ŠARGAREPA + SIR BANANA + KEKS  + AD. MLEKO VOĆNI JOGURT Petak PREPEČENI  INT. HLEB + KISELO MLEKO GULAŠ ZA BEBE

Lupilu dečija kozmetika iz Lidla

U prethodnom periodu isprobavali smo proizvode iz Lidlove Lupilu linije za decu. Sada vam prenosim naše utiske. Pre svega, ono što je mene oduševilo svakako su jedbokratne pelene. Izuzetno elastične, prilagođavaju se telu bebe i onogućuju joj da se nesmetano kreće. Imaju odličnu moć upijanja i nikad nam se nije desilo da procure noću, a to je problem koji smo u poslednje vreme imali sa drugim pelenama. Mekane su, tanke i udobne. Najviše me nervira kada su pelene krute. Nemaju nikakve mirise i slične hemijske dodatke. A cena - savršena! Lupilu pelene su za mene pravo otkriće i od kako smo ih probali sa V, ne menjamo ih. Lupilu vlažne maramice sa ekstraktom kamilice izuzetno su nežne prema dečijoj koži. Ne sadrže alkohol i ne iritiraju bebinu kožu. U pakovanju ima 80 komada. Sa N smo oduvek imali problem sa crvenilom pelenske regije i nismo mogli da koristimo vlažne maramice. Idealna zamena za vlažne maramice su Lupilu blaznice za bebe. Jedbostavno ih nakvasite sa vo