Skip to main content

Druženje u igraonici "Čovečuljak" u Nišu

Protekle subote smo imali lepo druženje sa drugarima i njihovim mamama u igraonici "Čovečuljak" u Nišu. Bilo je preko 25 drugara i sjajno smo se zabavljali!

                                                

Družnje je osmišljeno tako da bude jedan deo posvećen deci, u vidu radionice, ali i jedan deo posvećen mamama i to kroz priču na temu "Mamina ženska strana". Činjenica j da kada postanemo mame, usled brige o deci i njihovih potreba, zaboravljamo na sopstvene, što dovodi do nezadovoljstva, pa čak i depresije. Zato sam razgovarala sa mamama o tome koliko je važno i lekovito i za nas i za decu da bar povremeno odvojimo neko vreme za sebe i radimo ono što volimo, a što nema veze sa decom.

Za decu je napravljena radionica "Pravljenje otisaka u slanom testu". Deca su se oduševila prilici da mese testo i već u prvim minutima i prvim dečijim reakcijama bilo je jasno da je ovo bio pravi izbor za radionicu. Osim što je zabavno, modelovanje samo po sebi je vrlo korisno za male šake i prstiće, jer podstiče razvoj fine motorike, ali i maštu i kreativnost deteta. Slano testo vrlo lako možete napraviti i kod kuće, samo napravite testo od podjednake razmere brašna i soli. Ukoliko pravite otiske, kao mi, ostavite ih dva dana da se dobro osuše i imate večitu uspomenu.

                   

Osim ove kreativne radionice, deca su imala još jednu, i to sa Dečijom akademijom sporta iz Niša. Svi znamo koliko je važno da deca fizički budu što aktivnija i da u današnje vreme je fizička aktivnost kod dece znatno smanjena nego kod generacija od pre neku deceniju. Veliki udeo u tome ima igranje igrica i korišćenje društvenih mreža, umesto da deca provode vreme na otvorenom u prirodi, u aktivnoj igri i istraživanju sveta oko sebe, ali i svojih mogućnosti. Zato mi je delovalo kao sjajna ideja da se Dečija akademija sporta pridruži ovom našem druženju i velika mi je čast i zadovoljstvo što su pristali. Naravili su sjajnu atmosferu, sjajnu zabavu, lepe i korisne igre sa decom i deca su zaista bila oduševljena. O tome kakav program nudi Dečija akademija sporta i koja deca mogu da se prijave u njihovu školicu, imaćete prilike da pročitate u nekom od sledećih postova.




A kada ste fizički aktivni, potrebno vam je i osveženje. I mame i deca su dobili osveženje u vidu šarenih limunadi. Jedan zdrav napitak u novom ruhu, što je deci bilo vrlo interesantno. A imali smo i posluženje i to voćno, uz poneki kolačić, čisto da se malo i zasladimo. Za predivne voćne aranžmane bila je zadužen "Kolačić poslastice" i ovim putem joj se zahvaljujem što je doprinela ovom našem druženju.

                    

Na kraju, sve mame i svi drugari su dobili lepe poklone. Pokloni su bili besplatni tretmani u kozmetičkom studiju "Iva", kao i vaučeri sa popustima, besplatno šišanje i feniranje u frizerskom salonu "Principessa", popust na proslave rođendana u igraonici "Čovečuljak", kao i besplatni termini za igranje u igraonici, kao i razni kreativni materijali (glina, plastelin, krede, bojice, sveske, bojanke...).

Zahvaljujem se svima koji su podržali ovo druženje i doprineli da sve ispadne lepo kako jeste. Takođe veliko hvala svim mamama i drugarima koji su došli,  jer bez njih ne bi ni bilo nikakve zabave. I još mi jedino preostaje da ćemo ovo druženje u Nišu ponoviti još neki put.

Comments

Najčitanije priče

Sve o kašicama i sokovima za bebe

Ova tema uvek izaziva mnogo različitih reakcija i iako na blogu već ima više tekstova na ovu temu, odlučila sam da sve informacije napišem ovde na jednom mestu.                            - Kada treba uvesti nemlečne namirnice u bebinu ishranu? Period za uvođenje nemlečnih namirnica je između navršenog četvrtog i navršenih šest meseci. Da li ćete sa kašicama početi odmah sa četiri ili sačekati dok beba ne napuni šest meseci zavisi od mnogo faktora. Pre svega od toga da li beba lepo napreduje, da li je dojena ili je na adaptiranom mleku, da li je sklona alergijama, da li ima nekih zdravstvenih problema. Ukoliko je beba dojena i lepo napreduje, nema potrebe za žurbom. Kada vam pedijatar na kontroli da zeleno svetlo - možete da počnete. - Moja iskustva sa uvođenjem kašica D je počeo da ručka kašice odmah nakon što je napunio četiri meseca. Lepo je napredovao, ali nam je pedijatar rekao da možemo već da počemo. N je takođe počela da jede kašice sa četiri meseca. Kod nje je bio

Nedeljni jelovnik bebe V - 10 meseci + recepti

Sa deset meseci beba već jede veliku većinu namirnica i samim tim imamo veliki izbor u kombinovanju namirnica. Zato u ovom uzrastu treba što više nuditi detetu razne kombinacije, kako bi prihvatalo sve ukuse. Od začina za sad smo uveli peršun i cimet. Doručak Ručak Večera Užina Ponedeljak PALENTA + JOGURT BELO MESO + PIRINAČ SOČIVO ŠLJIVE Utorak SIRNI NAMAZ + INTEGRALNI HLEB INTEGRALNA TESTENINA + POVRĆE SUTLIJA + CIMET BANANA Sreda KUKURUZNA KAŠICA OSLIĆ + KROMPIR + BLITVA TIKVICE + INTEG. HLEB + PAVLAKA KOMPOT OD JABUKE Četvrtak KAJGANA OD ŽUMANCETA + TOST HLEB BROKOLI + ŠARGAREPA + SIR BANANA + KEKS  + AD. MLEKO VOĆNI JOGURT Petak PREPEČENI  INT. HLEB + KISELO MLEKO GULAŠ ZA BEBE

Lupilu dečija kozmetika iz Lidla

U prethodnom periodu isprobavali smo proizvode iz Lidlove Lupilu linije za decu. Sada vam prenosim naše utiske. Pre svega, ono što je mene oduševilo svakako su jedbokratne pelene. Izuzetno elastične, prilagođavaju se telu bebe i onogućuju joj da se nesmetano kreće. Imaju odličnu moć upijanja i nikad nam se nije desilo da procure noću, a to je problem koji smo u poslednje vreme imali sa drugim pelenama. Mekane su, tanke i udobne. Najviše me nervira kada su pelene krute. Nemaju nikakve mirise i slične hemijske dodatke. A cena - savršena! Lupilu pelene su za mene pravo otkriće i od kako smo ih probali sa V, ne menjamo ih. Lupilu vlažne maramice sa ekstraktom kamilice izuzetno su nežne prema dečijoj koži. Ne sadrže alkohol i ne iritiraju bebinu kožu. U pakovanju ima 80 komada. Sa N smo oduvek imali problem sa crvenilom pelenske regije i nismo mogli da koristimo vlažne maramice. Idealna zamena za vlažne maramice su Lupilu blaznice za bebe. Jedbostavno ih nakvasite sa vo