Skip to main content

Dalin kozmetika za bebe

Da li ste već probali Dalin kozmetiku za bebe? Nama je prošle nedelje stigao lep Dalin paket proizvoda i odmah smo počeli sa isprobavanjem. Isprobavala su ga sva tri deteta i mogu odmah reći da sam prezadovoljna i da odgovaraju svakom detetu, iako su oni u vrlo različitim uzrastima i veoma se razlikuju po ostljivosti kože.



U našem Dalin paketu našli su se sledeći proizvodi: šampon, bebi ulje, sapun, krema i dve vrste vlažnih maramica.




V je baš tog dana izašlo crvenilo u pelenskoj regiji i odlučila sam da odmah isprobam Dalin kremicu. Rezultat je bio fenomenalan, a već sledećeg dana crvenilo je nestalo. Krema sadrči cži cink, gusta je i masna, zbog čega lepo štiti bebinu kožu, ali i uspešno leči crvenilo.








N je isto veče poželela da se kupa sa "Patkom". "Patka" je jedna od retkih reči koje N izgovara, a s obzirom na to da je pače zaštitni znak Dalin kozmetike, N je odmah prihvatila i zavolela svoju "Patku". Ono što je i za nju i za mene najveće oduševljenje je što u toku kupanja sa Dalin šamponom nema suza, što mnogo olakšava pranje kose.






Generalno dermatolozi kažu da je kupanje sa sapunom mnogo bolje od kupanja sa kupkom i da sapun mnogo bolje skida bakterije i prljavštinu sa kože. Zbog toga deci za kupanje koristim isključivo sapun. Dalin sapun je izuzetno prijatnog mirisa, ne sadrži nikakve štetne sastojke i ne isušuju nežnu dečiju kožu.







Postoji mnogo različitih proizvoda za negu bebine kože, ali pedijatri ne preporučuju korišćenje mnogo kozmetike u prvo vreme. Ipak, ja sam svojoj deci mazala mleka i ulja za telo od samog početka, kako bi im koža bila masna i elastična i kako bi se lepo išćistila (znate ono perutanje kod beba).

Dalin ulje za bebe sam isprobala na V posle kupanja i vrlo sam zadovoljna. Masno je, ali ga koža brzo upija i ne ostavlja nikakve tragove, pritom predivno miriše.



Kao što sam rekla, dobili smo nekoliko vrsta Dalin vlažnih maramica u paketu. Jedne su namenjene za novoređene bebice, za osetljivu kožu, i one su od 100% pamuka. Druge su standardne dečije maramice (mada mogu i za bebe od prvog dana), a dobili smo i mini verziju ovog pakovanja. Mini pakovanje vlažne maramice je nešto što mojoj deci uvek stavim u ranac ili džep i uvek imaju malo pakovanje vlažnih maramica kod sebe. N je odmah zaplenila "mini patku" i stavila je u svoj ranac.



Inače, Dalin vlažne maramice su vlažne baš koliko treba da budu, ne osuše se čim ih izvadite iz pakovanja (verovatno ste primetili da se sa nekim maramicama ovo dešava), izuzetno su mekane i nežne na dodir.

Sva Dalin kozmetika je bez parabena i drugih sastojaka koji mogu naškoditi koži bebe i pogodne su za negu bebe još od prvog dana.

Dalin kozmetiku možete pronaći u Lily drogerijama i Dexy Co prodavnicama ili naručiti putem Lily i Dexy Co online prodavnicama.

Comments

Najčitanije priče

Sve o kašicama i sokovima za bebe

Ova tema uvek izaziva mnogo različitih reakcija i iako na blogu već ima više tekstova na ovu temu, odlučila sam da sve informacije napišem ovde na jednom mestu.                            - Kada treba uvesti nemlečne namirnice u bebinu ishranu? Period za uvođenje nemlečnih namirnica je između navršenog četvrtog i navršenih šest meseci. Da li ćete sa kašicama početi odmah sa četiri ili sačekati dok beba ne napuni šest meseci zavisi od mnogo faktora. Pre svega od toga da li beba lepo napreduje, da li je dojena ili je na adaptiranom mleku, da li je sklona alergijama, da li ima nekih zdravstvenih problema. Ukoliko je beba dojena i lepo napreduje, nema potrebe za žurbom. Kada vam pedijatar na kontroli da zeleno svetlo - možete da počnete. - Moja iskustva sa uvođenjem kašica D je počeo da ručka kašice odmah nakon što je napunio četiri meseca. Lepo je napredovao, ali nam je pedijatar rekao da možemo već da počemo. N je takođe počela da jede kašice sa četiri meseca. Kod nje je bio

Nedeljni jelovnik bebe V - 10 meseci + recepti

Sa deset meseci beba već jede veliku većinu namirnica i samim tim imamo veliki izbor u kombinovanju namirnica. Zato u ovom uzrastu treba što više nuditi detetu razne kombinacije, kako bi prihvatalo sve ukuse. Od začina za sad smo uveli peršun i cimet. Doručak Ručak Večera Užina Ponedeljak PALENTA + JOGURT BELO MESO + PIRINAČ SOČIVO ŠLJIVE Utorak SIRNI NAMAZ + INTEGRALNI HLEB INTEGRALNA TESTENINA + POVRĆE SUTLIJA + CIMET BANANA Sreda KUKURUZNA KAŠICA OSLIĆ + KROMPIR + BLITVA TIKVICE + INTEG. HLEB + PAVLAKA KOMPOT OD JABUKE Četvrtak KAJGANA OD ŽUMANCETA + TOST HLEB BROKOLI + ŠARGAREPA + SIR BANANA + KEKS  + AD. MLEKO VOĆNI JOGURT Petak PREPEČENI  INT. HLEB + KISELO MLEKO GULAŠ ZA BEBE

Lupilu dečija kozmetika iz Lidla

U prethodnom periodu isprobavali smo proizvode iz Lidlove Lupilu linije za decu. Sada vam prenosim naše utiske. Pre svega, ono što je mene oduševilo svakako su jedbokratne pelene. Izuzetno elastične, prilagođavaju se telu bebe i onogućuju joj da se nesmetano kreće. Imaju odličnu moć upijanja i nikad nam se nije desilo da procure noću, a to je problem koji smo u poslednje vreme imali sa drugim pelenama. Mekane su, tanke i udobne. Najviše me nervira kada su pelene krute. Nemaju nikakve mirise i slične hemijske dodatke. A cena - savršena! Lupilu pelene su za mene pravo otkriće i od kako smo ih probali sa V, ne menjamo ih. Lupilu vlažne maramice sa ekstraktom kamilice izuzetno su nežne prema dečijoj koži. Ne sadrže alkohol i ne iritiraju bebinu kožu. U pakovanju ima 80 komada. Sa N smo oduvek imali problem sa crvenilom pelenske regije i nismo mogli da koristimo vlažne maramice. Idealna zamena za vlažne maramice su Lupilu blaznice za bebe. Jedbostavno ih nakvasite sa vo