Skip to main content

Bebina specijalna crno-bela knjiga

Nešto potpuno drugačije stiglo nam je pre neki dan od izdavačke kuće "Pčelica". Reč je o "Bebinoj specijalnoj crno-beloj knjizi".To je zapravo paketić u kome se nalaze četiri tvrdokorične knjižice. I deca su se oduševila na prvi pogled.

 

Ove knjige su posebno dizajnirane tako da svojim visokokontrastnim ilustracijama stimulišu usmeravanje fokusa bebinog oka na određeni predmet i pomažu razvoj čula vida. Upravo zbog toga, pogodne su i za vrlo male bebe, koje tek počinju da se upoznaju sa svetom knjiga, ali i za malo starije, koje su u fazi propričavanja i učenja prvih reči i pojmova.





Četiri knjige koje se stižu upakovane u kutiji su: "Bebe" , "Lica" , "Napolju"  i "Životinje".

                      

U knjizi "Bebe" nalaze se karakteristične situacije u kojima se beba nađe u toku dana (igranje, spavanje, kupanje...). N je oduševljena ovom knjigom, jer su njoj sve te stvari već uveliko poznate. Interesantno joj je, na primer, kada V spava, da pronađe u knjizi gde beba spava i to mi pokaže. V za sada samo gleda slike, ali primećujem da joj slike iz ove knjige baš privlače pažnju.


                       


Uz pomoć knjige "Lica" dete će naučiti sve delove lica, tako da je višestruko korisna.

                            


Knjiga "Napolju" upoznaje dete sa svim onim što može videti što može videti kada izađe iz kuće. Tu se nalaze pojmovi koje dete uglavnom prvo nauči i upamti, kako iz prirode (na primer cvet), tako i stvari iz svakodnevnog života (na primer autobus).

                        

"Životinje" su definitivno omiljena knjiga i N i V. Ima tu nečeg, jer uglavnom sva deca se oduševljavaju slikama životinja. V razgleda i zvučno reaguje na neke životinje koje prepoznaje, dok je za N korisno jer uči da izgovara imena svih tih životinja, ali isto tako voli i da oponaša životinje sa slika.

Mene najviše oduševljava to što nešto, naizgled tako jednostavno, pruža deci toliko mnogo. Ovaj komplet knjiga za bebe je zaista kvalitetno urađen, usklađen sa svim potrebama beba i svakako olakšava i pomaže roditeljima. Na kraju krajeva, donosi i sjaju zabavu tokom prelistavanja. Možete ih slobodno dati čak i maloj bebi u ruke, nema bojaznosti da će ih iscepati. Definitivno nešto što je lepo imati u kućnoj dečijoj biblioteci, pogotovu ako imate više dece, jer će sigurno služiti svakom detetu, čak i u starijem dobu.



Inače je izdavačka kuća "Pčelica" poznata po tome što izrađuje vrlo kvalitetne knjige za bebe. Verovatno ste čuli za njihovu ediciju "Bebin dodir". Tako da svakome preporučujem da pogleda njihovu ponudu, jer ako volite knjige kao ja i želite tu ljubav prema knjigama da prenesete i na Vaše dete još od najrannijeg perioda, "Pčelica" knjige za bebe će vam sigurno pomoći u tome. Dok ih relistavate, uživaćete i beba i Vi!

Comments

Najčitanije priče

Restoran "Tarsko jezero"

Na brani Zaovinskog jezera pronašli smo restoran "Tarsko jezero" i delovalo nam je kao idealno mesto za prijatan rucak. Sa terase restorana se pruža pogleda na Zaovinsko jezero, kao i na malo jezero u Spajićima i ceo ovaj kraj. Restoran nije mnogo veliki i odaje utisak domaćinskog mesta. Veoma prijatan ambijent i ljubazno osoblje doprinose da naš ručak u restoranu bude još prijatniji. Uglavnom nam nije svejedno kad odemo sa decom u restoran. Jer deca ne mogu dva sata da sede mirno za stolom. Nekad neko plače, nekad neko trči, nekad se neko razdere... I u restoranu gde ljudi dođu da se opuste i uživaju u obroku, mi uglavnom budemo oni koji narušavaju mir drugih. A mislim da nije potrebno napomenuti kakva je to neprijatnost. Tako da uglavnom idemo u nama dobro poznate restorane gde smo "domaći". Međutim, na Tari smo po prvi put i gladni smo. A deca u "Tarskom jezeru" su i više nego dobrodošla! Naša su slobodno šetala po restoranu i onda kada

Sve o kašicama i sokovima za bebe

Ova tema uvek izaziva mnogo različitih reakcija i iako na blogu već ima više tekstova na ovu temu, odlučila sam da sve informacije napišem ovde na jednom mestu.                            - Kada treba uvesti nemlečne namirnice u bebinu ishranu? Period za uvođenje nemlečnih namirnica je između navršenog četvrtog i navršenih šest meseci. Da li ćete sa kašicama početi odmah sa četiri ili sačekati dok beba ne napuni šest meseci zavisi od mnogo faktora. Pre svega od toga da li beba lepo napreduje, da li je dojena ili je na adaptiranom mleku, da li je sklona alergijama, da li ima nekih zdravstvenih problema. Ukoliko je beba dojena i lepo napreduje, nema potrebe za žurbom. Kada vam pedijatar na kontroli da zeleno svetlo - možete da počnete. - Moja iskustva sa uvođenjem kašica D je počeo da ručka kašice odmah nakon što je napunio četiri meseca. Lepo je napredovao, ali nam je pedijatar rekao da možemo već da počemo. N je takođe počela da jede kašice sa četiri meseca. Kod nje je bio

Lupilu dečija kozmetika iz Lidla

U prethodnom periodu isprobavali smo proizvode iz Lidlove Lupilu linije za decu. Sada vam prenosim naše utiske. Pre svega, ono što je mene oduševilo svakako su jedbokratne pelene. Izuzetno elastične, prilagođavaju se telu bebe i onogućuju joj da se nesmetano kreće. Imaju odličnu moć upijanja i nikad nam se nije desilo da procure noću, a to je problem koji smo u poslednje vreme imali sa drugim pelenama. Mekane su, tanke i udobne. Najviše me nervira kada su pelene krute. Nemaju nikakve mirise i slične hemijske dodatke. A cena - savršena! Lupilu pelene su za mene pravo otkriće i od kako smo ih probali sa V, ne menjamo ih. Lupilu vlažne maramice sa ekstraktom kamilice izuzetno su nežne prema dečijoj koži. Ne sadrže alkohol i ne iritiraju bebinu kožu. U pakovanju ima 80 komada. Sa N smo oduvek imali problem sa crvenilom pelenske regije i nismo mogli da koristimo vlažne maramice. Idealna zamena za vlažne maramice su Lupilu blaznice za bebe. Jedbostavno ih nakvasite sa vo