Skip to main content

Druženje u igraonici "Klupko"

Danas smo bili u igraonici "Klupko" na muzičkoj radionici. Malo je reći da smo se sjajno proveli i da je ova igraonica, a i radionica, premašila sva moja očekivanja.

                      



Draga Milena Vasić je bila naš današnji domaćin i znam da ona inače često govori da je njoj njena igaonica "Klupko" druga kuća. I zaista u igraonici vlada artmosfera kao kod kuće. Sve je mnogo lepo osmišljeno i uređeno, sa mnogo elemenata i detalja koje deca inače imaju i kod kuće (samo drugačije i eto odmah zanimacije), a koliko je ljubavi uloženo u ovo malo igralište, gotovo je opipljivo čim zakoračite unutra.

Pre svega mi se dopada taj drugačiji koncept. Dakle, nije ono standardno - dovedete dete i pustite ga da skače okolo kao majmunče narednih sat - dva. U ovoj igraonici je tu nekoliko animatorki u svakom trenutku, koje ne samo da posmatraju decu (kao što to većina radi), več zaista aktivno rade sa decom - igraju se, pričaju, zabavljaju ih, a opet naravno i nadgledaju i paze ih da se ne povrede (mada je u samoj igraonici sve vrlo lepo obezbeđeno).


Na muzičkoj radionici bile su tri animatorke. Jedna od njih je vodila radionicu, pokazivala deci koreografije uz dečije pesmice, smišljala im muzičke igre, svirala im klavir, pevala sa njima i dozvolila i deci da se upoznaju sa ovim instrumentom, što je ipak za većinu male dece posebna prilika. Za to vreme deca mogu ili da aktivno učestvuju u tom programu ili da se jednostavno igraju po toboganima, tunelima i ostalim spravicama. Na primer, D je skoro sve vreme igrao i pevao, dok je N malo igrala, a onda bi otišla da se spušta niz tobogane.

Neki od detalja koji su mi posebno privukli pažnju u igraonici su interaktivna tabla (mi imamo kod kuće našu verziju, pa je deci stvarno bilo interesantno da istraže šta sve ima na ovoj), zatim gomila slikovnica za bukvalno sve uzraste, društvene igre, kocke i slične edukativne igračke koje uglavnom svako dete ima i kod kuće, što mislim da može da doprinese da se dete opusti kada dođe u igraonicu i ugleda nešto poznato.

                                                                    

Sve je uređeno tako da deca budu opuštena i da im boravak ovde bude zaista prijatan. A ta atmosfera, ljubaznost osoblja, toplina doma - zaista se ne može dočarati rečima i shvatićete to tek kada odete u igraonicu "Klupko".

Deo za roditelje je fizički odvojen, ali opet dovoljno blizu da u svakom trenutku možete naviriti i proveriti šta radi Vaše dete, mada sam sigurna da za tim neće biti potrebe, da će se dete sjajno zabavljati i biće u sigurnim rukama, a mama će imati dugo željenu priliku da na miru popije kafu ili limundu.



Igraonica stalno pravi neke radionice, a trenutno je aktuelna muzička radionica, koja se održava svakog ponedeljka i petka od 17-20h i za koju provereno mogu da kažem da je fenomenalna.

Pri povratku kući D je bio pun utisaka i srećan što se lepo izigrao i upoznao neke nove drugare. N je bila presrećna što joj je "teta za klavirom" odsvirala i otpevala nekoliko njenih omiljenih pesmica i pevušila ih je celm putem (zna melodije, ali ne zna reči). Ja sam prezadovoljna jer iako smo došli s drugog kraja grada iako usput ima milion igraonica, shvatila sam da sam napravila dobar izbor i da taj put nije ništa u odnosu na zadovoljstvo koje je muzička radionica u igraonici "Klupko" donela mojoj deci.

Prema tome, šta čekate?


Comments

Najčitanije priče

Sve o kašicama i sokovima za bebe

Ova tema uvek izaziva mnogo različitih reakcija i iako na blogu već ima više tekstova na ovu temu, odlučila sam da sve informacije napišem ovde na jednom mestu.                            - Kada treba uvesti nemlečne namirnice u bebinu ishranu? Period za uvođenje nemlečnih namirnica je između navršenog četvrtog i navršenih šest meseci. Da li ćete sa kašicama početi odmah sa četiri ili sačekati dok beba ne napuni šest meseci zavisi od mnogo faktora. Pre svega od toga da li beba lepo napreduje, da li je dojena ili je na adaptiranom mleku, da li je sklona alergijama, da li ima nekih zdravstvenih problema. Ukoliko je beba dojena i lepo napreduje, nema potrebe za žurbom. Kada vam pedijatar na kontroli da zeleno svetlo - možete da počnete. - Moja iskustva sa uvođenjem kašica D je počeo da ručka kašice odmah nakon što je napunio četiri meseca. Lepo je napredovao, ali nam je pedijatar rekao da možemo već da počemo. N je takođe počela da jede kašice sa četiri meseca. Kod nje je bio

Nedeljni jelovnik bebe V - 10 meseci + recepti

Sa deset meseci beba već jede veliku većinu namirnica i samim tim imamo veliki izbor u kombinovanju namirnica. Zato u ovom uzrastu treba što više nuditi detetu razne kombinacije, kako bi prihvatalo sve ukuse. Od začina za sad smo uveli peršun i cimet. Doručak Ručak Večera Užina Ponedeljak PALENTA + JOGURT BELO MESO + PIRINAČ SOČIVO ŠLJIVE Utorak SIRNI NAMAZ + INTEGRALNI HLEB INTEGRALNA TESTENINA + POVRĆE SUTLIJA + CIMET BANANA Sreda KUKURUZNA KAŠICA OSLIĆ + KROMPIR + BLITVA TIKVICE + INTEG. HLEB + PAVLAKA KOMPOT OD JABUKE Četvrtak KAJGANA OD ŽUMANCETA + TOST HLEB BROKOLI + ŠARGAREPA + SIR BANANA + KEKS  + AD. MLEKO VOĆNI JOGURT Petak PREPEČENI  INT. HLEB + KISELO MLEKO GULAŠ ZA BEBE

Lupilu dečija kozmetika iz Lidla

U prethodnom periodu isprobavali smo proizvode iz Lidlove Lupilu linije za decu. Sada vam prenosim naše utiske. Pre svega, ono što je mene oduševilo svakako su jedbokratne pelene. Izuzetno elastične, prilagođavaju se telu bebe i onogućuju joj da se nesmetano kreće. Imaju odličnu moć upijanja i nikad nam se nije desilo da procure noću, a to je problem koji smo u poslednje vreme imali sa drugim pelenama. Mekane su, tanke i udobne. Najviše me nervira kada su pelene krute. Nemaju nikakve mirise i slične hemijske dodatke. A cena - savršena! Lupilu pelene su za mene pravo otkriće i od kako smo ih probali sa V, ne menjamo ih. Lupilu vlažne maramice sa ekstraktom kamilice izuzetno su nežne prema dečijoj koži. Ne sadrže alkohol i ne iritiraju bebinu kožu. U pakovanju ima 80 komada. Sa N smo oduvek imali problem sa crvenilom pelenske regije i nismo mogli da koristimo vlažne maramice. Idealna zamena za vlažne maramice su Lupilu blaznice za bebe. Jedbostavno ih nakvasite sa vo