Skip to main content

Mini Me donacija vrtiću "Bambi" u Jagodini

Pre nekih mesec dana napravila sam akciju prikupljanja donacija za vrtić "Bambi" u Jagodini, kako bismo zajedničkim snagama osvežili prostor u kom mališani svakodnevno borave.
U ovaj vrtić idu i N i V. N u stariju jaslenu, a V u mlađu jaslenu grupu. Stoga sam ovoga puta morala da budem pristrasna i donacije su otišle upravo u ove dve grupe.

Akciji su se pridružili mnogi naši drugari, domaći prpizvođači i mame. Svako je učinio doprinos i ulepšao svakodnevicu preko dvadeset mališana.

Donaciju smo dobili i od kompanije Mini Me i to u vidu tri Vertyplay igračke.

Vertyplay igračke su specifične po tome što su igračke za zid. Samolepljive su i svi njihovi delovi su na neki način povezani, tako da nakon igre nema nereda po podu. Pritom se mogu vrlo lako ponovo odlepiti i premestiti, ne ostavljajući tragove na zidu.

Vertyplay igračke podstiču razvoj ključnih veština kod deteta od najranijeg uzrasta. Pomažu detetu u razvoju motoričkih sposobnosti, koordinaciji oko-ruka, uočavanju uzročno-posledičnih veza, podstiču razvoj mašte i kreativnosti, kreativnog učenja, rešavanja problema, dete postaje svesno muzike i boja i upoznaje se sa konceptom matematike i nauke.

Mališani u "Bambiju" su ugostili jednog Šašavog Losa, gđu Vevericu i njenu živopisnu kućicu i gospođicu Gusenicu koja živi u vrlo aktivnom drvetu.


Šašavi Los je igra balansiranja. Uz pomoć magnetnih diskova dete balansira rogove gospodina Losa. Ova uzbudljiva igra upoznaće mališane prvu lekciju iz ravnoteže i matematike. Pomoću ove igračke dete može uočavati razdaljinu između predmeta, naučiti da broji, slaže i grupiše elemente. Šašavi Los podstiče razvoj koordinacije oko-ruka, razvoj kreativnosti, pronalaženje rešenja problema i upoznaje dete sa konceptom matematike i nauke. Preporučuje se za uzrast od 3+ godina.


Kuća gđe Veverice je igračka slagalica. U sebi ima dve slagalice, od kojih svaka ima 3 dela, tako da je idealna za upoznavanje deteta sa spajanjem delova. Kućica ima 3 različita sloja, od kojih svaki ima posebnu priču. Zajedno sa detetom ispričajmo svoju! Ili pustimo dete da ono osmisli svoju! Jer, mogućnosti je bezbroj! Zamršeni detalji kućice okupiraće pažnju mališana i podsticaće ga da posmatra, broji i bira predmete. Zamisli priču, izbroj delove, posmatraj ih, posmatraj slike iz kućice, reši slagalicu i ispričaj svoju priču. Uz gđu Vevericu dete će vežbati koordinaciju oko-ruka, kao i motoričke sposobnosti, razvijaće maštu i kreativnost i pronalaziti rešenja za probleme. Kućica gđe Veverice preporučuje se za uzrast od 2+ godine.


Avantura na vrhu drveta nas upoznaje sa luckastom gđicom Gusenicom. Ovo je igra stalnih pokreta. Gđica gusenica je u velikoj žurbi i dok juriša sa vrha niz stablo magičnog drveta ona obara toranj od pečuraka, potom i ljuljašku, ubrzava niz klizavi tobogan i konačno stiže do dna drveta. Ovo je avantura puna zvukova i pokreta koju će deca želeti da igraju opet i opet. Zbog svoje dinamičnosti veoma privlači pažnju dece, a moj utisak je da se malo više svidela dečacima. Gurnite gusenicu da klizne, posmatrajte njeno užurbano spuštanje, slušajte kakve zvukove proizvodi i zamisli i ispričaj svoju priču o gospođici Gusenici. Uz anavture na vrhu drveta dete će uočiti odnos uzrok-posledica, uvežbavati koorinaciju oko-ruka, kao i motoričke sposobnosti. Ova igračka preporučuje se za uzrast od 2+ godina.

Vertyplay u svojoj ponudi ima još mnogo igračaka, a kod nas ih možete pronaći u Leto Shopu.

Zahvaljujem se kompaniji Mini Me na ovoj lepoj donaciji u svoje ime, kao i u ime vaspitača, koji kažu da su ovo sjajne igračke za dečiji razvoj i da je nešto potpuno drugačije od svega što su do sad imali u vrtiću.


Comments

Najčitanije priče

Sve o kašicama i sokovima za bebe

Ova tema uvek izaziva mnogo različitih reakcija i iako na blogu već ima više tekstova na ovu temu, odlučila sam da sve informacije napišem ovde na jednom mestu.                            - Kada treba uvesti nemlečne namirnice u bebinu ishranu? Period za uvođenje nemlečnih namirnica je između navršenog četvrtog i navršenih šest meseci. Da li ćete sa kašicama početi odmah sa četiri ili sačekati dok beba ne napuni šest meseci zavisi od mnogo faktora. Pre svega od toga da li beba lepo napreduje, da li je dojena ili je na adaptiranom mleku, da li je sklona alergijama, da li ima nekih zdravstvenih problema. Ukoliko je beba dojena i lepo napreduje, nema potrebe za žurbom. Kada vam pedijatar na kontroli da zeleno svetlo - možete da počnete. - Moja iskustva sa uvođenjem kašica D je počeo da ručka kašice odmah nakon što je napunio četiri meseca. Lepo je napredovao, ali nam je pedijatar rekao da možemo već da počemo. N je takođe počela da jede kašice sa četiri meseca. Kod nje je bio

Nedeljni jelovnik bebe V - 10 meseci + recepti

Sa deset meseci beba već jede veliku većinu namirnica i samim tim imamo veliki izbor u kombinovanju namirnica. Zato u ovom uzrastu treba što više nuditi detetu razne kombinacije, kako bi prihvatalo sve ukuse. Od začina za sad smo uveli peršun i cimet. Doručak Ručak Večera Užina Ponedeljak PALENTA + JOGURT BELO MESO + PIRINAČ SOČIVO ŠLJIVE Utorak SIRNI NAMAZ + INTEGRALNI HLEB INTEGRALNA TESTENINA + POVRĆE SUTLIJA + CIMET BANANA Sreda KUKURUZNA KAŠICA OSLIĆ + KROMPIR + BLITVA TIKVICE + INTEG. HLEB + PAVLAKA KOMPOT OD JABUKE Četvrtak KAJGANA OD ŽUMANCETA + TOST HLEB BROKOLI + ŠARGAREPA + SIR BANANA + KEKS  + AD. MLEKO VOĆNI JOGURT Petak PREPEČENI  INT. HLEB + KISELO MLEKO GULAŠ ZA BEBE

Lupilu dečija kozmetika iz Lidla

U prethodnom periodu isprobavali smo proizvode iz Lidlove Lupilu linije za decu. Sada vam prenosim naše utiske. Pre svega, ono što je mene oduševilo svakako su jedbokratne pelene. Izuzetno elastične, prilagođavaju se telu bebe i onogućuju joj da se nesmetano kreće. Imaju odličnu moć upijanja i nikad nam se nije desilo da procure noću, a to je problem koji smo u poslednje vreme imali sa drugim pelenama. Mekane su, tanke i udobne. Najviše me nervira kada su pelene krute. Nemaju nikakve mirise i slične hemijske dodatke. A cena - savršena! Lupilu pelene su za mene pravo otkriće i od kako smo ih probali sa V, ne menjamo ih. Lupilu vlažne maramice sa ekstraktom kamilice izuzetno su nežne prema dečijoj koži. Ne sadrže alkohol i ne iritiraju bebinu kožu. U pakovanju ima 80 komada. Sa N smo oduvek imali problem sa crvenilom pelenske regije i nismo mogli da koristimo vlažne maramice. Idealna zamena za vlažne maramice su Lupilu blaznice za bebe. Jedbostavno ih nakvasite sa vo