Već svi znate da unapred pravim nedeljni plan obroka. To mi omogućava da se bolje organizujem, uštedim vreme, a i novac, jer ne kupujem bespotrebno, a ono što mi treba uvek imam kod kuće.
Evo kako izgleda naš jelovnik ove nedelje:
Ponedeljk
- doručak: kačamak sa slaninom i sirom
- ručak: brodići od tikvica
- užina: mandarine
- večera: omlet
Utorak
- doručak: kolačići od bundeve
- ručak: pileća čorba sa pečurkama
- užina: voćni jogurt
- večera: proja sa sirom i blitvom + jogurt
Sreda
- doručak: zapečene zemičke sa jajima
- ručak: kuvana boranija sa piletinom i pavlakom
- užina: grčke jogurt pločice
- večera: pita od tikvica
Četvrtak
- doručak: ovsene pahuljice sa svežim voćem i grčkim jogurtom
- ručak: juneće ćufte u sosu od pavlake i belog luka + spanać
- užina: smuti od manga i banana
- večera:salata od šampinjona i piletine
Petak
- doručak: pašteta od tunjevine + mladi sir + tost hleb
- ručak: špagete sa povrćem i pavlakom
- užina: speltin griz sa suvim voćem
- večera: kačamak sa slaninom i sirom
Subota
- doručak: musli sa suvim voćem i mlekom
- ručak: piletina sa kikiriki puterom + mešavina povrća
- užina: kompot od suvih šljiva i krušaka
- večera: zeljanik + kiselo mleko
Nedelja
- doručak: maslac + džem od šljive + hleb
- ručak: pasulj sa dimljenim rebrima + kupus salata
- užina: jabuka
- večera: tunjevina sa makaronama
Recept: Brodići od tikvica
Potrebno: 6 manjih tikvica, oko 400g mlevenog mesa, 1 šolja pirinča, 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 2 paradajza, začini.
Priprema: Tikvice isecite na pola po dužini i izdubite sredinu sa semenkama tako da ostane korito. Izdinstajte crni i beli luk, dodajte mleveno meso i pržite dok meso ne promeni boju. Dodajte prethodno obaren pirinač i začine. Sjedinite sve i tom smesom punite korita od tikvica. Isecite paradajz na kolutove i ređajte na tikvice. Tikvice stavite na pek papir u plehu. Rernu zagrejte na 220 stepeni, a onda smanjite na 200stepeni i pecite tikvice 30-40 minuta.
Evo kako izgleda naš jelovnik ove nedelje:
Ponedeljk
- doručak: kačamak sa slaninom i sirom
- ručak: brodići od tikvica
- užina: mandarine
- večera: omlet
Utorak
- doručak: kolačići od bundeve
- ručak: pileća čorba sa pečurkama
- užina: voćni jogurt
- večera: proja sa sirom i blitvom + jogurt
Sreda
- doručak: zapečene zemičke sa jajima
- ručak: kuvana boranija sa piletinom i pavlakom
- užina: grčke jogurt pločice
- večera: pita od tikvica
Četvrtak
- doručak: ovsene pahuljice sa svežim voćem i grčkim jogurtom
- ručak: juneće ćufte u sosu od pavlake i belog luka + spanać
- užina: smuti od manga i banana
- večera:salata od šampinjona i piletine
Petak
- doručak: pašteta od tunjevine + mladi sir + tost hleb
- ručak: špagete sa povrćem i pavlakom
- užina: speltin griz sa suvim voćem
- večera: kačamak sa slaninom i sirom
Subota
- doručak: musli sa suvim voćem i mlekom
- ručak: piletina sa kikiriki puterom + mešavina povrća
- užina: kompot od suvih šljiva i krušaka
- večera: zeljanik + kiselo mleko
Nedelja
- doručak: maslac + džem od šljive + hleb
- ručak: pasulj sa dimljenim rebrima + kupus salata
- užina: jabuka
- večera: tunjevina sa makaronama
Recept: Brodići od tikvica
Potrebno: 6 manjih tikvica, oko 400g mlevenog mesa, 1 šolja pirinča, 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 2 paradajza, začini.
Priprema: Tikvice isecite na pola po dužini i izdubite sredinu sa semenkama tako da ostane korito. Izdinstajte crni i beli luk, dodajte mleveno meso i pržite dok meso ne promeni boju. Dodajte prethodno obaren pirinač i začine. Sjedinite sve i tom smesom punite korita od tikvica. Isecite paradajz na kolutove i ređajte na tikvice. Tikvice stavite na pek papir u plehu. Rernu zagrejte na 220 stepeni, a onda smanjite na 200stepeni i pecite tikvice 30-40 minuta.
Comments
Post a Comment
Šta vi mislite o ovome?