Skip to main content

Emeibaby nosiljka za bebe

Nakon nošenja K u marami i obožavanja istog, odlučila sam da nabavim i nosiljku. I tu sam se našla u dilemi. Jer, marame su predivna stvar i najveća prednost marama je mogućnost nošenja bebe na mnogo načina sa samo jednom maramom. Nosiljke su praktičnije u smislu da sem mnogo lakše i brže beba namesti u njoj. Ali marame mi se više sviđaju. Pitala sam savetnicu za nošenje beba Isidoru, koja je i osnivač "Grli mama" kocepta, za savet. I otkrila mi je Emeibaby nosiljku, koja je za mene predstavljala idealno rešenje. A evo i zašto.

Emeibaby je hibridna nosiljka: kombinacija tkane marame (u onom delu koji drži bebu) i nosiljke (u struku i ramenima). Kreirala ju je jedna mama koja je shvatala prednosti tkane marame za bebu, ali nije uspela da se snađe s njom. Ona je osmislila patent koji nam omogućava da beba dobije zaista idealan položaj kukova kao u tkanoj marami, a da nam bude praktična kao i svaka druga nosiljka.

K sam počela da nosim u Emwibaby nosiljci sa 3 meseca, ali ove nosiljke se mogu koristiti i od rođenja, odnosno od 3kg bebine težine. Isidora kaže da je upravo to i velika prednost Emeibaby nosiljki. Naime, gotovo svi proizvođači tvrde da se njihove nosiljke mogu koristiti od rođenja ili od mesec dana starosti. Međutim, mnogi roditelji se susretnu sa poteškoćama pravilnog stavljanja bebe u njih, naročito u predelu vrata i glavice. U Emeibaby nosiljci beba ima svu potrebnu potporu, tako da možete koristiti jednu nosiljku od prvog dana pa do dve godine starosti deteta.

Emeibaby se proizvode u dve veličine: baby i toddler. Baby veličina je za decu od 3 do 15kg. Praksa je pokazala da se preraste oko 2, 2,5 godine, zavisi od visine deteta. Toddler je za decu od godinu dana (minimum veličina odeće 80) do 18 kg ili 4 godine starosti.


Dakle, kada uporedim nošenje u marami i Emeibaby nosiljci, imam isti onaj osećaj kao kada privežem bebu uza sebe maramom, ali se mnogo brže i lakše namestimo - idealno! Pritom su me dezeni ovih nosiljki odmah "kupili", jer su preslatki. Dok zatezanje marame iziskuje dodatno vreme, sa nosiljkom sve to ide brže. Ubacim K u nosiljku, zakopčamo se, a onda jednostavno povučem kaiševe koje treba pritegnuti kako bi beba bila fiksirana. I jedan savet koji sam dobila, a koji je meni uvek zvezda vodilja da li sam bebu dobro namestila: beba je na dobroj visini ako možete da joj poljubite glavicu. Druga ključna stvar je da su bebi kukovi u ergonomskom položaju, odnosno, da su kukovi iznad visine guze. Ova druga stvar kod nosiljke se napravi sama od sebe, jer je nosiljka tog oblika. Ali dešavalo mi se da kada hoću da je uvežem u maramu da ona baš u trenutku vezivanja skroz ispravi nogice i tada je u nepravilnom položaju, a veliko opterećenje se stvara na bebine kukove i kičmu. Dakle, obratiti pažnju na to.

Mnoge mame su mi rekle da im se mnogo sviđaju marame, ali su im previše komplikovane. Njima bih preporučila upravo Emeibaby nosiljke.


A svakako je najbolje da se kada se odlučite za kupovinu marame ili nosiljke posavetujete sa savetnicom za nošenje beba. Ona će van jasno pokazati kako se koja nosiljka ili marama koristi. Možete joj reći šta je to što želite, a ona će vam na osnovu vaše građe reći koja nosiljka bi vam mogla bolje pristajati. Naučiće vas kako da pravilno koristite marame i nosiljke. Skrenuće vam pažnju na neke cake koje biste sami otkrili tek možda posle nekoliko meswci korišćenja nosiljke. Uz svaku maramu ili nosiljku dobijate i uputsvo. Ali Isidora kaže da se u praksi pokazalo da ga mnogi roditelji ni ne pročitaju. Ili to uputstvo ne bude dovoljno, jer prikaz na slikama ne može se porediti sa demonstracijom uživo. Zato je naročito važno zatražiti savet kada tek ulazite u svet nošenja i birate svoju prvu maramu ili nosiljku. Beba je uglavnom izuzetno mala i zbog toga je od velikog značaja stavljanje bebe u pravilan položaj, kako bi se tokom nošenja dobro osećale i mama i beba.


*Hvala Isidori na pruženim informacijama bez kojih ovaj tekst ne bi bio kompletan.






Comments

Najčitanije priče

Sve o kašicama i sokovima za bebe

Ova tema uvek izaziva mnogo različitih reakcija i iako na blogu već ima više tekstova na ovu temu, odlučila sam da sve informacije napišem ovde na jednom mestu.                            - Kada treba uvesti nemlečne namirnice u bebinu ishranu? Period za uvođenje nemlečnih namirnica je između navršenog četvrtog i navršenih šest meseci. Da li ćete sa kašicama početi odmah sa četiri ili sačekati dok beba ne napuni šest meseci zavisi od mnogo faktora. Pre svega od toga da li beba lepo napreduje, da li je dojena ili je na adaptiranom mleku, da li je sklona alergijama, da li ima nekih zdravstvenih problema. Ukoliko je beba dojena i lepo napreduje, nema potrebe za žurbom. Kada vam pedijatar na kontroli da zeleno svetlo - možete da počnete. - Moja iskustva sa uvođenjem kašica D je počeo da ručka kašice odmah nakon što je napunio četiri meseca. Lepo je napredovao, ali nam je pedijatar rekao da možemo već da počemo. N je takođe počela da jede kašice sa četiri meseca. Kod nje je bio

Nedeljni jelovnik bebe V - 10 meseci + recepti

Sa deset meseci beba već jede veliku većinu namirnica i samim tim imamo veliki izbor u kombinovanju namirnica. Zato u ovom uzrastu treba što više nuditi detetu razne kombinacije, kako bi prihvatalo sve ukuse. Od začina za sad smo uveli peršun i cimet. Doručak Ručak Večera Užina Ponedeljak PALENTA + JOGURT BELO MESO + PIRINAČ SOČIVO ŠLJIVE Utorak SIRNI NAMAZ + INTEGRALNI HLEB INTEGRALNA TESTENINA + POVRĆE SUTLIJA + CIMET BANANA Sreda KUKURUZNA KAŠICA OSLIĆ + KROMPIR + BLITVA TIKVICE + INTEG. HLEB + PAVLAKA KOMPOT OD JABUKE Četvrtak KAJGANA OD ŽUMANCETA + TOST HLEB BROKOLI + ŠARGAREPA + SIR BANANA + KEKS  + AD. MLEKO VOĆNI JOGURT Petak PREPEČENI  INT. HLEB + KISELO MLEKO GULAŠ ZA BEBE

Lupilu dečija kozmetika iz Lidla

U prethodnom periodu isprobavali smo proizvode iz Lidlove Lupilu linije za decu. Sada vam prenosim naše utiske. Pre svega, ono što je mene oduševilo svakako su jedbokratne pelene. Izuzetno elastične, prilagođavaju se telu bebe i onogućuju joj da se nesmetano kreće. Imaju odličnu moć upijanja i nikad nam se nije desilo da procure noću, a to je problem koji smo u poslednje vreme imali sa drugim pelenama. Mekane su, tanke i udobne. Najviše me nervira kada su pelene krute. Nemaju nikakve mirise i slične hemijske dodatke. A cena - savršena! Lupilu pelene su za mene pravo otkriće i od kako smo ih probali sa V, ne menjamo ih. Lupilu vlažne maramice sa ekstraktom kamilice izuzetno su nežne prema dečijoj koži. Ne sadrže alkohol i ne iritiraju bebinu kožu. U pakovanju ima 80 komada. Sa N smo oduvek imali problem sa crvenilom pelenske regije i nismo mogli da koristimo vlažne maramice. Idealna zamena za vlažne maramice su Lupilu blaznice za bebe. Jedbostavno ih nakvasite sa vo