Skip to main content

Apartman Maki na Zlatiboru

Kao što verovatno već znate, na putu smo. Naša prva stanica na ovom putovanju bio je Zlatibor i odseli smo u apartmanu "Maki", kojim smo stvarno prezadovoljni.


Apartman "Maki" se nalazi u turističkom naselju Zlatiborski konaci. Od centra je udaljen 10-15 minuta lagane šetnje. Kapacitet apartmana je realni gledano četiri odrasle osobe, jer ima francuski ležaj i kauč na razvlačenje, ali mi smo se spakovali bez problema. Da napomenem da postoji mogućnost i postavljanja krevetića za bebu, ali mi nismo ni tražili. Apartman je u prizemlju (što je velika prednost kada ste sa decom), u zgradi K16, koja je odmah na ulazu u naselje (druga zgrada od recepcije). Ispred zgrade imamo parking mesto.


Apartman je potpuno opremljen svim onim što će nam učiniti boravak u njemu prijatnijim i komfornijim - sudove, frižider, ormar, tv, wi-fi, posteljinu, peškire (i možete u svakom trenutku zatražiti dodatne ili da promene ukoliko je iz nekog razloga potrebno)...


U okviru naselja Zlatiborski konaci nalaze se restoran, kafić, bazen i spa centar. Od svega toga mi smo bili jedino na bazenu. Za goste apartmana cena ulaznice za bazen je 500 rsd. Deca do 7 godina ne plaćaju. Na ulazu dobijemo gumenu narukvicu sa brojem, sa kojom otključavamo ormarić i ulazimo na bazen. Dali su nam njihovu obuću (gumene papuče), peškire i bademantile i bili smo spremni za kupanjac. Postoje dva bazena. Dečiji bazen, po mojoj proceni oko 70cm dubine, sa veoma toplom vodom. I bazen za odrasle, dubine 150cm, i malo hladnijom vodom, ali opet prijatnom.


Pogađate, mi smo većinu vremena proveli u dečijem bazenu. A kako drugačije??? Šalu na stranu, neko vreme smo svi zajedno bili u dečijem bazenu, a potom smo se smenjivali - jedno od nas bi ostalo sa decom u dečijem, dok se drugo brčka u onom za odrasle. Jer i mi imamo dušu.

Devojčice su uživale na bazenu i skoro sve vreme su provele u vodi. N je plivala sa svojom gumom, a V odlučno odbija da koristi gumu i pliva, tako da je sve vreme samo šetala kroz vodu.

Što se tiče utisaka o bazenu, lepo je osmišljeno, sve je čisto, lepo opremljeno, sve u svemu, pun pogodak.

Što se tiče spa centra, ono što znam jeste da ima đakuzi, saunu i sličan sadržaj, ali u njega mogu da uđu deca 16+ godina, tako da mi nismo mogli. Inače je ulaznica za spa 200 rsd.

U blizini apartmana nalazi se i dobro opremljena prodavnica sa realnim cenama (nisu one "naduvane" turističke). Ona je van naselja, ali je udaljena svega 70m.


U okviru naselja je i dečija igraonica, koja je otvorena nonstop i koja je besplatna. Devojčicama je bila baš interesantna, a meni se opet sviđa koncept. Tu je onaj deo sa tunelima, kao i u svakoj igraonici, ali i sto, stolice, slikovnice, bojanke, tabla i krede za crtanje, kućica, kocke... Baš lepe igračke. A onda tu je i kauč na kom mi roditelji možemo da sednemo i odmorimo i tv na kom ćemo verovatno i uspeti nešto da odgledamo jer su deca zauzeta svojim poslom.

Mirno naselje i divan apartman "Maki" učinili su naš vikend na Zlatiboru lepim i potpunim. S obzirom na to da je vreme ovih dana nestabilno, bilo mi je drago što ću imati rezervne opcije tako da deci ne bude dosadno. Kada je vreme lepo - šetamo i obilazimo Zlatibor. Kada je loše vreme - idemo na bazen i u igraonicu.


Svakako bih svima preporučila ovaj apartman, jer je veoma pristupačan u odnosu na to kakve su generalno cene na Zlatiboru, a ima sve neophodno za ugodan boravak.

Comments

Najčitanije priče

Sve o kašicama i sokovima za bebe

Ova tema uvek izaziva mnogo različitih reakcija i iako na blogu već ima više tekstova na ovu temu, odlučila sam da sve informacije napišem ovde na jednom mestu.                            - Kada treba uvesti nemlečne namirnice u bebinu ishranu? Period za uvođenje nemlečnih namirnica je između navršenog četvrtog i navršenih šest meseci. Da li ćete sa kašicama početi odmah sa četiri ili sačekati dok beba ne napuni šest meseci zavisi od mnogo faktora. Pre svega od toga da li beba lepo napreduje, da li je dojena ili je na adaptiranom mleku, da li je sklona alergijama, da li ima nekih zdravstvenih problema. Ukoliko je beba dojena i lepo napreduje, nema potrebe za žurbom. Kada vam pedijatar na kontroli da zeleno svetlo - možete da počnete. - Moja iskustva sa uvođenjem kašica D je počeo da ručka kašice odmah nakon što je napunio četiri meseca. Lepo je napredovao, ali nam je pedijatar rekao da možemo već da počemo. N je takođe počela da jede kašice sa četiri meseca. Kod nje je bio

Nedeljni jelovnik bebe V - 10 meseci + recepti

Sa deset meseci beba već jede veliku većinu namirnica i samim tim imamo veliki izbor u kombinovanju namirnica. Zato u ovom uzrastu treba što više nuditi detetu razne kombinacije, kako bi prihvatalo sve ukuse. Od začina za sad smo uveli peršun i cimet. Doručak Ručak Večera Užina Ponedeljak PALENTA + JOGURT BELO MESO + PIRINAČ SOČIVO ŠLJIVE Utorak SIRNI NAMAZ + INTEGRALNI HLEB INTEGRALNA TESTENINA + POVRĆE SUTLIJA + CIMET BANANA Sreda KUKURUZNA KAŠICA OSLIĆ + KROMPIR + BLITVA TIKVICE + INTEG. HLEB + PAVLAKA KOMPOT OD JABUKE Četvrtak KAJGANA OD ŽUMANCETA + TOST HLEB BROKOLI + ŠARGAREPA + SIR BANANA + KEKS  + AD. MLEKO VOĆNI JOGURT Petak PREPEČENI  INT. HLEB + KISELO MLEKO GULAŠ ZA BEBE

Lupilu dečija kozmetika iz Lidla

U prethodnom periodu isprobavali smo proizvode iz Lidlove Lupilu linije za decu. Sada vam prenosim naše utiske. Pre svega, ono što je mene oduševilo svakako su jedbokratne pelene. Izuzetno elastične, prilagođavaju se telu bebe i onogućuju joj da se nesmetano kreće. Imaju odličnu moć upijanja i nikad nam se nije desilo da procure noću, a to je problem koji smo u poslednje vreme imali sa drugim pelenama. Mekane su, tanke i udobne. Najviše me nervira kada su pelene krute. Nemaju nikakve mirise i slične hemijske dodatke. A cena - savršena! Lupilu pelene su za mene pravo otkriće i od kako smo ih probali sa V, ne menjamo ih. Lupilu vlažne maramice sa ekstraktom kamilice izuzetno su nežne prema dečijoj koži. Ne sadrže alkohol i ne iritiraju bebinu kožu. U pakovanju ima 80 komada. Sa N smo oduvek imali problem sa crvenilom pelenske regije i nismo mogli da koristimo vlažne maramice. Idealna zamena za vlažne maramice su Lupilu blaznice za bebe. Jedbostavno ih nakvasite sa vo