Skip to main content

Hotel Javor u selu Kušići

Postoje tako neka mesta koja zvuče poznato ali nisam sigurna da sam zaista čula za njih. A onda odem tamo i pitam se kako je moguće da ranije nisam znala za to predivno mesto. Baš taj osećaj sam imala kada smo otišli u selo Kušići u hotel Javor.


Radi lakšeg određivanja lokaliteta u glavi, Kušići se nalaze u blizini Ivanjice, okruženi planinama Javor i Mučanj. Čist planinski vazduh, pogled koji oduzima dah, brojni malinjaci, koji se smenjuju sa livadama prekrivenim poljskim cvećem.


A tu je i hotel “Javor”, jedini hotel u Kušićima . Smešteni smo u dvodobni apartman. U jednoj sobi  su dva kreveta, ormar, sto i tv. U drugoj bračni krevet i tv. Primetila sam da je veoma čisto i svakog dana spremačica dolazi da čisti, usisava, menja peškire, dodaje toalet papir i slično ako manjka. A čak i između tih čišćenja uvek može da se zatraži ako nešto treba. Apartman je u prizemlju.


Sa druge strane recepcije ulazi se u restoran-bar. Imamo polupansion. Za prvu večeru dočekuje nas rolovano meso u sosu od pečuraka, pire krompir kao prilog, kupus salata i jabuke za dezert. Mogu samo da kažem da je preukusno. Muž kaže da je meso savršeno spremljeno, a on je zakeralo za sve u našoj porodici. Za večerom smo dobili listu sa po dva jela za sutrašnji doručak i večeru od kojih treba da izaberemo šta će ko jesti. Za doručak smo tih nekoliko dana imali4 prženice, šunka+jaje+sir+kajmak, rol viršle, tunjevinu... Uz doručak uvek izbor između mleka, čaja i jogurta. Večere su bile zaista ukusne. Nakon prve pomenute, usledile su špagete bolonjeze, pileće belo meso sa varivom, faširane šnicle sa varivom, šunka+namazi... Uz svaku većeru salata – šopska, kupus i dezert – jabuke, kolač, palačinke. Sve u svemu, vrlo ukusno.


A probali smo i druga jela iz ponude – omlet, baklave, sladoled... Sve je u slast pojedeno od strane najmlađih, a priitom su cene veoma pristupačne. Ono što ja uvek gledam jesu cene kafe. Pa tako domaću kafu pijem u opuštenoj atmosferi, miru i tišini, dok uživam u panoramskom pogledu na planinu Mučanj sa terase hotela “Javor” za 90 dinara! Pa gde to ima??? Za to vreme ostali su u sobi uspavani ili u parkiću razigrani.


A kad smo kod parkića, u njemu smo proveli dobar deo dana svakodnevno. Tu je parkić za manje, sa ljuljaškama za bebe, manjim toboganom i kućicom i ograđen je sa sve kapijom. Npustiš dete i ne razmišljaš dal će da šmugne negde. Za one malo veće tu su i velike ljuljaške, klackalica, tobogan. Mada smo ih i mi mali isprobali. Svakako, deca su uživala.


U hotelu postoji i dečija igraonica i može biti dobra opcija kada je napolju loše vreme. Međutim mi nismo ni navirili iako sam mislila da ćemo mnogo vremena provesti tamo, jer smo ujutru i popodne šetali, po povratku iz šetnje se igrali u parkiću dok se deca ne umore i čim bismo ušli u apartman one bi zaspale.
Pored parkića, tu su i teren za odbbojku, mali fudbal i mini golf. Takođe, odmah pored hotela su i “Staze zdravlja” koje vode kroz šumu, do najvećih uspona, znamenitosti, okolnjih mesta. Ima i različitih dužina i težina i možete u skladu sa vašim potrebama i spremnošću da odaberete kojom ćete poći. Ili kao mi, da samo krenete pa kuda vas put nanese.
A dok deca spavaju mama ispija kafu na terasi hotela “Javor”. Jer i mama je na odmoru, i mama ima dušu.


Comments

Najčitanije priče

Sve o kašicama i sokovima za bebe

Ova tema uvek izaziva mnogo različitih reakcija i iako na blogu već ima više tekstova na ovu temu, odlučila sam da sve informacije napišem ovde na jednom mestu.                            - Kada treba uvesti nemlečne namirnice u bebinu ishranu? Period za uvođenje nemlečnih namirnica je između navršenog četvrtog i navršenih šest meseci. Da li ćete sa kašicama početi odmah sa četiri ili sačekati dok beba ne napuni šest meseci zavisi od mnogo faktora. Pre svega od toga da li beba lepo napreduje, da li je dojena ili je na adaptiranom mleku, da li je sklona alergijama, da li ima nekih zdravstvenih problema. Ukoliko je beba dojena i lepo napreduje, nema potrebe za žurbom. Kada vam pedijatar na kontroli da zeleno svetlo - možete da počnete. - Moja iskustva sa uvođenjem kašica D je počeo da ručka kašice odmah nakon što je napunio četiri meseca. Lepo je napredovao, ali nam je pedijatar rekao da možemo već da počemo. N je takođe počela da jede kašice sa četiri meseca. Kod nje je bio

Nedeljni jelovnik bebe V - 10 meseci + recepti

Sa deset meseci beba već jede veliku većinu namirnica i samim tim imamo veliki izbor u kombinovanju namirnica. Zato u ovom uzrastu treba što više nuditi detetu razne kombinacije, kako bi prihvatalo sve ukuse. Od začina za sad smo uveli peršun i cimet. Doručak Ručak Večera Užina Ponedeljak PALENTA + JOGURT BELO MESO + PIRINAČ SOČIVO ŠLJIVE Utorak SIRNI NAMAZ + INTEGRALNI HLEB INTEGRALNA TESTENINA + POVRĆE SUTLIJA + CIMET BANANA Sreda KUKURUZNA KAŠICA OSLIĆ + KROMPIR + BLITVA TIKVICE + INTEG. HLEB + PAVLAKA KOMPOT OD JABUKE Četvrtak KAJGANA OD ŽUMANCETA + TOST HLEB BROKOLI + ŠARGAREPA + SIR BANANA + KEKS  + AD. MLEKO VOĆNI JOGURT Petak PREPEČENI  INT. HLEB + KISELO MLEKO GULAŠ ZA BEBE

Lupilu dečija kozmetika iz Lidla

U prethodnom periodu isprobavali smo proizvode iz Lidlove Lupilu linije za decu. Sada vam prenosim naše utiske. Pre svega, ono što je mene oduševilo svakako su jedbokratne pelene. Izuzetno elastične, prilagođavaju se telu bebe i onogućuju joj da se nesmetano kreće. Imaju odličnu moć upijanja i nikad nam se nije desilo da procure noću, a to je problem koji smo u poslednje vreme imali sa drugim pelenama. Mekane su, tanke i udobne. Najviše me nervira kada su pelene krute. Nemaju nikakve mirise i slične hemijske dodatke. A cena - savršena! Lupilu pelene su za mene pravo otkriće i od kako smo ih probali sa V, ne menjamo ih. Lupilu vlažne maramice sa ekstraktom kamilice izuzetno su nežne prema dečijoj koži. Ne sadrže alkohol i ne iritiraju bebinu kožu. U pakovanju ima 80 komada. Sa N smo oduvek imali problem sa crvenilom pelenske regije i nismo mogli da koristimo vlažne maramice. Idealna zamena za vlažne maramice su Lupilu blaznice za bebe. Jedbostavno ih nakvasite sa vo