Skip to main content

Dok te isčekujemo

Kako se približava dan tvog dolaska, u našoj porodici vlada sve veće uzbuđenje. Svi pričamo o tome ko će šta da radi oko tebe: ko će da te ljulja, ko će da ti peva, ko će da te sprema za kupanje, ko će da te uspavljuje. U jedno budi sigurna - bićeš jedna mnogo voljena beba.



Zapravo, već i jesi, ali će to tek doći do izražaja onog dana kada nam se i fizički pridružiš, kad odlučiš da si spremna da upoznaš i ovaj spoljni svet. Kad poželiš da upoznaš sve te glasove koji svakodnevno dopiru do tebe i dok si ušuškana u mom stomaku. I znam, ponekad su ti glasovi iznenadni i bučni, ali nemaš čega da se plašiš. To su tvoj brat i tvoje sestre, koji jedva čekaju da te uppznaju. I svo troje su živahni, razigrani i, da, bučni. Ali, navićićeš se na to. A kada se navikneš, ta galama više ne deluje strašno.

D je najstariji bata i veoma je bučan. Ali veruj mi da će te on mnogo čuvati i paziti, pogotovo kada odrasteš dovoljno da možete da se igrate zajedno. On će te naučiti mnogo čemu, jer je i on sam jedan veoma radoznali dečak i sve ga interesuje. Isto tako, stariji bata će biti tu da te zaštiti uvek. Shvatićeš i sama jednog dana, stariji brat je bogatstvo.

Što ne znači da sestre nisu. Taman posla. A tebe čekaju dve. N je malo veća i obožava da se nasloni na moj stomak i osluškuje te, priča ti, peva i mazi. I sve to će raditi i kad se rodiš. Ona je ta koja voli da brine o svima drugima, pa će tako i o tebi. Budi sigurna da ti pored N nikad ništa neće nedostajati.

V je najmanja. Još uvek nije svesna tvog dolaska, ali i ona shvata da se nešto dešava. Opet, kao da oseća da ćeš uskoro i ti biti pored njih, pa poslednjih nedelja odbija da spava u krevecu - pravi mesta za tebe. Njoj će ipak trebati verovarno malo vremena da se navikne na tebe, ali će te i ona beskrajno voleti i čuvati, kao što sada N čuva V.



Naša porodica nije savršena. I ne mogu da mogu da ri obećam da ćeš imati savršene roditelje, jer bi to bila velika laž. Istina je da i mi grešimo, da i naša roditeljska ličnost raste sa vama - našom decom i da i mi učimo isto kao i vi celim putem, svakog dana. Ono što mogu da ri obećam je neizmerna ljubav koju ćeš imati od svih nas, kap i tvoji brat i sestre. I to je u životu najbitnije. Jer ljubav je ppkretač svega. I kada imaš nekog ko te voli i koga ti voliš, sve je mnogo lakše. Imaćeš porodicu u kojoj ćeš rasti kao srećna i ispunjena devojčica, koja će naučiti i da deli, ali i da se izbori za sebe kada je to potrebno. I to je ono pravo.

Čika doktor kaže da si mnogo mala, ali ti si moja mrvica i verujem da će sve biti u redu. Nemoj da brineš mamu od samog početka, biće vremena i za to.

I nemoj da te čekamo još dugo. Jer mi smo spremni. I sve za tebe je već spremno. Još samo da i ti budeš spremna i da dođe taj dana kada ćemo te i upoznati.



Comments

Najčitanije priče

Sve o kašicama i sokovima za bebe

Ova tema uvek izaziva mnogo različitih reakcija i iako na blogu već ima više tekstova na ovu temu, odlučila sam da sve informacije napišem ovde na jednom mestu.                            - Kada treba uvesti nemlečne namirnice u bebinu ishranu? Period za uvođenje nemlečnih namirnica je između navršenog četvrtog i navršenih šest meseci. Da li ćete sa kašicama početi odmah sa četiri ili sačekati dok beba ne napuni šest meseci zavisi od mnogo faktora. Pre svega od toga da li beba lepo napreduje, da li je dojena ili je na adaptiranom mleku, da li je sklona alergijama, da li ima nekih zdravstvenih problema. Ukoliko je beba dojena i lepo napreduje, nema potrebe za žurbom. Kada vam pedijatar na kontroli da zeleno svetlo - možete da počnete. - Moja iskustva sa uvođenjem kašica D je počeo da ručka kašice odmah nakon što je napunio četiri meseca. Lepo je napredovao, ali nam je pedijatar rekao da možemo već da počemo. N je takođe počela da jede kašice sa četiri meseca. Kod nje je bio

Nedeljni jelovnik bebe V - 10 meseci + recepti

Sa deset meseci beba već jede veliku većinu namirnica i samim tim imamo veliki izbor u kombinovanju namirnica. Zato u ovom uzrastu treba što više nuditi detetu razne kombinacije, kako bi prihvatalo sve ukuse. Od začina za sad smo uveli peršun i cimet. Doručak Ručak Večera Užina Ponedeljak PALENTA + JOGURT BELO MESO + PIRINAČ SOČIVO ŠLJIVE Utorak SIRNI NAMAZ + INTEGRALNI HLEB INTEGRALNA TESTENINA + POVRĆE SUTLIJA + CIMET BANANA Sreda KUKURUZNA KAŠICA OSLIĆ + KROMPIR + BLITVA TIKVICE + INTEG. HLEB + PAVLAKA KOMPOT OD JABUKE Četvrtak KAJGANA OD ŽUMANCETA + TOST HLEB BROKOLI + ŠARGAREPA + SIR BANANA + KEKS  + AD. MLEKO VOĆNI JOGURT Petak PREPEČENI  INT. HLEB + KISELO MLEKO GULAŠ ZA BEBE

Lupilu dečija kozmetika iz Lidla

U prethodnom periodu isprobavali smo proizvode iz Lidlove Lupilu linije za decu. Sada vam prenosim naše utiske. Pre svega, ono što je mene oduševilo svakako su jedbokratne pelene. Izuzetno elastične, prilagođavaju se telu bebe i onogućuju joj da se nesmetano kreće. Imaju odličnu moć upijanja i nikad nam se nije desilo da procure noću, a to je problem koji smo u poslednje vreme imali sa drugim pelenama. Mekane su, tanke i udobne. Najviše me nervira kada su pelene krute. Nemaju nikakve mirise i slične hemijske dodatke. A cena - savršena! Lupilu pelene su za mene pravo otkriće i od kako smo ih probali sa V, ne menjamo ih. Lupilu vlažne maramice sa ekstraktom kamilice izuzetno su nežne prema dečijoj koži. Ne sadrže alkohol i ne iritiraju bebinu kožu. U pakovanju ima 80 komada. Sa N smo oduvek imali problem sa crvenilom pelenske regije i nismo mogli da koristimo vlažne maramice. Idealna zamena za vlažne maramice su Lupilu blaznice za bebe. Jedbostavno ih nakvasite sa vo