Skip to main content

Vikend odmor u Vili Majur - 1. deo

Proteklog vikenda naše planinsko okruženje zamenili smo vojvođanskom ravnicom. I promena je veoma prijala. Odseli smo u apartmanu u Vili Majur, koja se nalazi u Kelebiji, u blizini Palićkog jezera.



Vila Majur je hotel sa četiri zvezdice i celokupna usluga je na veoma visokom nivou. Sve je vrlo lepo uređeno i opremljeno, a osoblje je veoma ljubazno i uslužno. I, što je nama najvažnije, sve je vrlo prilagođeno deci.



Vila izgleda kao princezin dvorac iz bajke i celo okruženje j vrlo bajkovito. Odvojena je od glavnog puta i lepo ušuškana, što omogućava mirnu sredinu, bez buke i uličnog stresa, a i potpuno bezbednu za decu, jer (osim gostiju koji dolaze i odlaze), saobraćaja oko same Vile nema.

Naš apatman se sastoji od dnevne sobe, spavaće sobe, kupatila i velike terase. Potpuno je opremljen svim onim što je potrebno da učini vaš boravak ugodnim. Dnevna soba ima dva dvoseda na razvlačenje, dve fotelje i stočić, radni sto i fotelja, ormari, police, televizor. U spavaćoj sobi je veliki bračni krevet i noćni stočići. Kupatilo je lepo opremljeno i izuzetno uredno, a ima i đakuzi kadu, koja je sjajna za opuštanje. Takođe, u kupatilu imate i fen za kosu, kao i sve potrebne peškire, bademantile i sobne papuče. Higijena je na visokom nivou, sobe se svakodnevno čiste i usisavaju i menjaju se peškiri.

Nameštaj u apartmanu je takav da je potpuno bezbedno za decu. Nema ničeg što bi mogli da razbiju, pokvare ili da se povrede.



                   


                 

Naš aranžman je uključivao polupansion. Hrana je veoma raznovrsna i ukusna, obroci su obilni. Doručak je na bazi švedskog stola i to veoma raznovrsnog. Svako može pronaći ono što voli i što mu odgovara i svako jutro možete kreirati sebi drugačiji doručak (kuvana jaja, jaja na oko, suhomesnato, viršle, kobasice, projice, pite, musli, pahuljice, voće, jogurt, sok...). Vreme doručka u restoranu je od 7h do 10h, što je vrlo fleksibilno i svakom prilagodljivo.

                 

Polupansionska večera se sastoji od glavnog jela, salate, hleba i dezert, a vreme za večeru je od 18h, pa sve do 22h. Za glavno jelo smo uvek imali da biramo između dva jela i uvek smo uzeli različito, kako bismo sve probali. Zaključak: hrana je zaista preukusna. Za svaki obrok je i crni i beli hleb, što je opet veoma lep izbor i po tim nekim sitnicama (musli za doručak, crni hleb...) se vidi da se zaista vodi računa o svemu, pa i o gostima koji imaju malo drugačiji režim ishrane od standardnog.

Za dezert smo jedan dan imali baklavu. Drugog dana je bio osvežavajući dezert - sladoled. Moram da pohvalim jedan lep gest: prvo veče odmah posle glavnog jela smo otišli u sobu, pošto se V unervozila i nismo sačekali dezert. Kasnije, kada smo sišli u restoran da slušamo tamburaše, naš konobar nam je rekao da nam je ostao dezert i da će nam ga odmah doneti. Da, sačuvali su nam dezert. I slatko smo ga pojeli.

Takođe, u restoranu su nam ponudili i hanilicu za bebe, ali, nažalost, nijedna naša beba nije htela u nju. Ali svakako je lepo što i to postoji kao opcija.

                               


Kada je reč o smeštaju dece u Vili Majur, deca smeštaj ne plaćaju. Za decu se plaća hrana u restoranu, ukoliko želite posebnu porciju za dete. Naša deca su veoma mala i porcije su bile preobilne za njih, tako da smo svi jeli naše porcije i svi bili siti. Da li ćete za dete uplatiti dodatni obrok, zavisi isključivo od vas, uzrasta i apetita vašeg deteta.


Mi smo u Vilu Majur stigli u petak. Ulazak u sobe je inače oko 14h. Odjavljivanje je u nedelju do 18h. I ovo smatram vrlo lepim rasporedom, jer i tog poslednjeg dana smo zaista imali vremena da iskoristimo naš boravak u Vili što više.

                                

Comments

Najčitanije priče

Sve o kašicama i sokovima za bebe

Ova tema uvek izaziva mnogo različitih reakcija i iako na blogu već ima više tekstova na ovu temu, odlučila sam da sve informacije napišem ovde na jednom mestu.                            - Kada treba uvesti nemlečne namirnice u bebinu ishranu? Period za uvođenje nemlečnih namirnica je između navršenog četvrtog i navršenih šest meseci. Da li ćete sa kašicama početi odmah sa četiri ili sačekati dok beba ne napuni šest meseci zavisi od mnogo faktora. Pre svega od toga da li beba lepo napreduje, da li je dojena ili je na adaptiranom mleku, da li je sklona alergijama, da li ima nekih zdravstvenih problema. Ukoliko je beba dojena i lepo napreduje, nema potrebe za žurbom. Kada vam pedijatar na kontroli da zeleno svetlo - možete da počnete. - Moja iskustva sa uvođenjem kašica D je počeo da ručka kašice odmah nakon što je napunio četiri meseca. Lepo je napredovao, ali nam je pedijatar rekao da možemo već da počemo. N je takođe počela da jede kašice sa četiri meseca. Kod nje je bio

Nedeljni jelovnik bebe V - 10 meseci + recepti

Sa deset meseci beba već jede veliku većinu namirnica i samim tim imamo veliki izbor u kombinovanju namirnica. Zato u ovom uzrastu treba što više nuditi detetu razne kombinacije, kako bi prihvatalo sve ukuse. Od začina za sad smo uveli peršun i cimet. Doručak Ručak Večera Užina Ponedeljak PALENTA + JOGURT BELO MESO + PIRINAČ SOČIVO ŠLJIVE Utorak SIRNI NAMAZ + INTEGRALNI HLEB INTEGRALNA TESTENINA + POVRĆE SUTLIJA + CIMET BANANA Sreda KUKURUZNA KAŠICA OSLIĆ + KROMPIR + BLITVA TIKVICE + INTEG. HLEB + PAVLAKA KOMPOT OD JABUKE Četvrtak KAJGANA OD ŽUMANCETA + TOST HLEB BROKOLI + ŠARGAREPA + SIR BANANA + KEKS  + AD. MLEKO VOĆNI JOGURT Petak PREPEČENI  INT. HLEB + KISELO MLEKO GULAŠ ZA BEBE

Lupilu dečija kozmetika iz Lidla

U prethodnom periodu isprobavali smo proizvode iz Lidlove Lupilu linije za decu. Sada vam prenosim naše utiske. Pre svega, ono što je mene oduševilo svakako su jedbokratne pelene. Izuzetno elastične, prilagođavaju se telu bebe i onogućuju joj da se nesmetano kreće. Imaju odličnu moć upijanja i nikad nam se nije desilo da procure noću, a to je problem koji smo u poslednje vreme imali sa drugim pelenama. Mekane su, tanke i udobne. Najviše me nervira kada su pelene krute. Nemaju nikakve mirise i slične hemijske dodatke. A cena - savršena! Lupilu pelene su za mene pravo otkriće i od kako smo ih probali sa V, ne menjamo ih. Lupilu vlažne maramice sa ekstraktom kamilice izuzetno su nežne prema dečijoj koži. Ne sadrže alkohol i ne iritiraju bebinu kožu. U pakovanju ima 80 komada. Sa N smo oduvek imali problem sa crvenilom pelenske regije i nismo mogli da koristimo vlažne maramice. Idealna zamena za vlažne maramice su Lupilu blaznice za bebe. Jedbostavno ih nakvasite sa vo